Kılıçdaroğlu: Αν φοβόμασταν τις φυλακές, θα ήμασταν σαν εσάς

Kılıçdaroğlu: Αν φοβόμασταν τις φυλακές, θα ήμασταν σαν εσάς

31 Μαΐου, 2022 0 By admin
Kılıçdaroğlu: Αν φοβόμασταν τις φυλακές, θα ήμασταν σαν εσάς

Ο ηγέτης του CHP Kılıçdaroğlu μίλησε στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την επίθεση στην κηδεία του μάρτυρα στο Τσουμπούκ την 1η Απριλίου 2019, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: “Δεν έχουμε γονατίσει ποτέ μπροστά σε καμία εξουσία, μπροστά σε καμία αδικία και δεν θα γονατίσουμε ποτέ. Γιατί είμαστε άνθρωποι που ανοίγουν η πόρτα στην ελευθερία των ανθρώπων που δεν σκέφτονται όπως εμείς. i Είμαστε άνθρωποι με εθνικό πνεύμα, είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τη χώρα μας. Θα το ονομάσουμε ειρήνη και αγκαλιές από κακία. Γιατί είμαστε άνθρωποι που σεβόμαστε τις πεποιθήσεις όλων , ταυτότητες και τρόποι ζωής. Είμαστε άνθρωποι που ονειρευόμαστε να είμαστε μαζί, όχι να χωρίζουμε. Θέλουν να χωρίσουν, να διχάσουν, να πολώσουν, να τσακωθούν, αλλά από κακία θα πούμε», είπε.

«ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Σημειώνοντας ότι θα στείλουν όσους δεν πιστεύουν στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη μέσα από κάλπες, ο Kılıçdaroğlu είπε, “Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που μας παρέχει η δημοκρατία. Μας ασκούν πίεση; Θα ανοίξουμε το στήθος μας, επιβάλλουν απαγόρευση ή πορεία ενάντια στην απαγόρευση.Φοβούνται την τέχνη και τον πολιτισμό;Θα δοξάσουμε την τέχνη και τον πολιτισμό.Το κράτος δεν μπορεί να κυβερνάται από ένα κέντρο, αυτός Γι’ αυτό υπάρχουν τοπικές κυβερνήσεις, υπάρχουν ανεξάρτητοι θεσμοί.Πρέπει να αυξήσετε την αξία και δικαιοσύνη. Το κράτος πρέπει να βασίζεται στη λαϊκή κυριαρχία. Εάν αυτοί που διοικούν το κράτος δεν είναι διαφανείς, υπάρχει διαφθορά σε αυτό το κράτος”, είπε.

«ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ»

Αναφερόμενος στις επισκέψεις του στο Βαν, ο Kılıçdaroğlu είπε: «Δεν έχουμε ούτε έναν δήμαρχο στο Βαν, αλλά αν δεν πήραμε αρκετές ψήφους από εκεί, φταίμε εμείς. Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι του λαού του Van, πρέπει να μιλήσουμε, πρέπει να μιλήσουμε. Υπήρχε πολύ καλό ενδιαφέρον. Όπου πηγαίναμε παραπονιόμαστε για τους εντολοδόχους. Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς αγαπιέται πολύ. Οι άδικες και άδικες πρακτικές παραπονιούνται πολύ. Είτε μας ψηφίζει είτε όχι. Αν κάποιος αντιμετωπίζει αδικία, είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον. Δεν εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις, δεν το κάνουν Εφαρμόστε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Εάν θέλετε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα του Osman Kavala, του Selahattin Demirtaş και των φοιτητών της Στρατιωτικής Ακαδημίας που επιστρατεύτηκαν ως πραξικοπηματίες, θα συμμετάσχετε. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους”.

«ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΗΘ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ»

Λέγοντας ότι ο πρόεδρος της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης του κόμματός της, Canan Kaftancıoğlu, καταδικάστηκε σήμερα με παράνομη απόφαση, η Kılıçdaroğlu είπε: “Είναι στο Silivri αυτή τη στιγμή. Το ηθικό του είναι καλό. Δεν τιμωρείται για τη διάπραξη ενός εγκλήματος, αλλά επειδή στέκεται όρθιος. Δεν αναγνωρίζουμε καμία από τις πολιτικές αποφάσεις τους. Η στάση μας, η τιμή μας. “Η ανθρωπιά μας, ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Τους φυλακίζουν, τους συλλαμβάνουν και τους κρατούν. Ό,τι και να κάνουν, ποτέ και ποτέ δεν θα συμβιβάσουμε την τιμή μας. Υπάρχει μια ακρόαση για τον Μητροπολιτικό Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης αύριο. Εργάζεται, υπηρετεί τον λαό της Κωνσταντινούπολης. Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν την Κωνσταντινούπολη. Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν την Κωνσταντινούπολη.” “Αναρωτιέμαι πώς μπορούμε να πάρουμε τον Ekrem πρόεδρο Από εκεί. Να μην ξεχάσει κανείς, κανένα στέλεχος του CHP δεν είναι αζήτητο. Υπάρχουν εκατομμύρια πίσω του. Στεκόμαστε πίσω από τους φίλους μας. Η όρθια και έντιμη στάση τους είναι η πιο σημαντική στάση που μας κάνει χαρούμενους», είπε.

«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΑΝ ΦΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ»

Στη συνέχεια, απαντώντας στις ομιλίες του προέδρου του MHP Devlet Bahçeli στη συνεδρίαση της ομάδας, ο Kılıçdaroğlu είπε, “Παρεμπιπτόντως, κάποιος απείλησε να με στείλει στη φυλακή. Εάν ερχόντουσαν οι υποστηρικτές σας, δεν θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Ποιοι είναι εσύ; Αν φοβόμασταν τη φυλακή, δεν θα ήμασταν τόσο γενναίοι. Αν φοβόμασταν τη φυλακή, θα ήμασταν σαν εσένα. η λέξη είναι λόγος ανθρώπου, είναι ανθρώπινη λέξη», είπε.

“ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΔΑΝΙΚΟ”

Σημειώνοντας ότι δεν θέλουν ξένους στρατιώτες στην Τουρκία και ότι έχουν αντίδραση όταν το λένε αυτό, ο Kılıçdaroğlu είπε, “Το ξαναλέω, δεν θέλουμε ξένες στρατιωτικές μπότες σε αυτά τα εδάφη, αδελφέ. Δεν είμαι από Bahçeli. Ψήφισε «ναι» στο ψήφισμα λέγοντας: «Μπορούν να προσκληθούν ξένοι στρατιώτες στην Τουρκία για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». «Δεν είμαι έτσι. Είμαι πραγματικός εθνικιστής, πραγματικός εθνικιστής, πραγματικός πατριώτης. αγαπώ τη χώρα μου», είπε.