Akşener: Στην περίπτωσή μας με την Ελλάδα, έχουμε δίκιο μέχρι τέλους

Akşener: Στην περίπτωσή μας με την Ελλάδα, έχουμε δίκιο μέχρι τέλους

15 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Akşener: Στην περίπτωσή μας με την Ελλάδα, έχουμε δίκιο μέχρι τέλους

Ο πρόεδρος του κόμματος IYI Akşener μίλησε στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Αναφερόμενος στην καταστροφή από τις πλημμύρες στην Άγκυρα, ο Akşener είπε: “Το ζήτημα της κλιματικής κρίσης δεν είναι ζήτημα εξουσίας-αντιπολίτευσης. Αυτό το ζήτημα είναι θέμα σωτηρίας του μέλλοντος της Τουρκίας χέρι-χέρι, χέρι-χέρι. Αυτό είναι ένα θέμα να αφήσουμε μια βιώσιμη Τουρκία στις επόμενες γενιές Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε θετικό βήμα που θα κάνετε για την κλιματική κρίση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας.

‘ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΚΟΥ’

Ο Akşener, ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Nureddin Nebati, η αίτηση «Income-Indexed Bill» ανακοίνωσε: “Ξέρετε το τελευταίο θαύμα του φωτεινού μυαλού του υπουργού λαχανικών. Είναι τόσο θαύμα που ανακοίνωσαν έναν λογαριασμό εισοδήματος, αλλά δεν υπάρχει εισόδημα. Μάθαμε αργότερα. “Μάρκεταν τα έσοδα των Κρατικών Αερολιμένων και της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ακτών. Πού πήγαν αυτά τα έσοδα στο παρελθόν; Στο ταμείο του κράτους. Δηλαδή στο έθνος. Λοιπόν, πού θα πάει τώρα; Στον ιδιοκτήτη των αποταμιεύσεων που αγόρασε το Εισοδηματικό Γράμμα», είπε.

«Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ»

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο Akşener είπε: “Εκατομμύρια πολίτες μας δεν μπορούν να φέρουν ψωμί στα σπίτια τους. Ενημερώστε τον κατώτατο μισθό το συντομότερο δυνατό σύμφωνα με τις αυξήσεις σε οτιδήποτε, από βελόνα μέχρι κλωστή. Αυξήστε τη χαμηλότερη σύνταξη που έχετε αυξήσει σε 2.500 λίρες στο επίπεδο του κατώτατου μισθού. Μισθοί που λιώνουν το έθνος μας ακόμη και πριν από τα μέσα του μήνα. Δεν μπορείτε να τους καταδικάσετε σε πείνα, φτώχεια και απελπισία. Δεν μπορείτε να αφήσετε το έθνος μας μόνο με οικονομικές δυσκολίες και χρέη ενώ μετακινείτε τον κόσμο Οι υποστηρικτές έχασαν τρία σεντ. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε τα παιδιά αυτού του έθνους ενώ αναζωογονείτε τον δικό σας σύζυγο, φίλο και συγγενή. Είπε, “Δεν έχετε τίποτα άλλο να δώσετε στο αγαπημένο έθνος. Τι θα γίνει μετά από αυτό το διάστημα είναι ξεκάθαρο. Φέρτε την κάλπη, ας αποφασίσει το έθνος μας».

«Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ»

Επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις οικονομικές της πολιτικές, ο Akşener είπε: “Κατέστρεψαν τον νόμο που ψήφισαν το 2014 και καταδίκασαν την ενέργεια της Τουρκίας σε εισαγόμενα προϊόντα. Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που παράγουν με εγχώριο άνθρακα και πόρους κλείνουν ένα προς ένα. Είναι αδύνατο να αντισταθείς προκύπτουσα ζημιά. Εισαγόμενο φυσικό αέριο, ξένες χώρες που πουλάνε άνθρακα και υγραέριο κερδίζουν. Κερδίζουν και εταιρείες που παράγουν με αυτά τα προϊόντα. Ο βιομήχανός μας, που παράγει με εθνικούς πόρους, χάνει κάθε μέρα. Εδώ είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Κρίση, που υποτίθεται έγραψε το βιβλίο της εγχώριας και της εθνικότητας. Είναι πραγματικά υποδειγματικό.» χρησιμοποίησαν οι φράσεις.

«ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται σε βαθιά κρίση στην εξωτερική πολιτική, ο Akşener είπε: “Φυσικά, ο αρχιτέκτονας αυτής της βαθιάς κρίσης είναι ο κ. Ερντογάν. Εξάλλου, δεν τον λέμε κ. Κρίση για το τίποτα. Ως Τουρκία, είμαστε Σωστά στην περίπτωσή μας με την Ελλάδα, αλλά κύριε Ερντογάν Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κ. Ερντογάν, που λέει σήμερα «δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά», είναι πιθανό να πει αύριο «πλάκα έκανα». Ξέρουμε πολύ καλά ότι αύριο, λέγοντας «Προσπάθησαν να μας χωρίσουν με τον αδελφό μου τον Μιτσοτάκη», μπορεί να ξεφύγει και να φέρει την Τουρκία στο στέμμα», είπε.