Όταν οι παγετώνες έλιωσαν, εμφανίστηκαν παπούτσια χιλιάδων ετών

Όταν οι παγετώνες έλιωσαν, εμφανίστηκαν παπούτσια χιλιάδων ετών

6 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Όταν οι παγετώνες έλιωσαν, εμφανίστηκαν παπούτσια χιλιάδων ετών

Παπούτσια χιλιάδων ετών αναδύονται από τους παγετώνες που λιώνουν στη Νορβηγία λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ενώ οι επιστήμονες συνεχίζουν τις μελέτες τους για το παπούτσι 3.000 ετών που ανακαλύφθηκε σήμερα στην περιοχή που ονομάζεται Langfonne στα βουνά Jotunheimen, σανδάλια 1700 ετών ανακαλύφθηκαν σε μια άλλη περιοχή που ονομάζεται Horse Ice Patch.

«Βρίσκουμε αντικείμενα και υπολείμματα που σχετίζονται με ζωικές και ανθρώπινες δραστηριότητες που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχουν», είπαν ερευνητές από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας:

Δεν υπάρχει χρονιά που να μην ανακαλύψουμε ένα εύρημα που αλλάζει τα όρια της κατανόησής μας.

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ

Ερευνητές του πανεπιστημίου δήλωσαν ότι το παπούτσι 3.000 ετών που ανακαλύφθηκε στο Langfonne είναι «το παλαιότερο ρούχο που ανακαλύφθηκε όχι μόνο στη Νορβηγία αλλά σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία».

Σύμφωνα με κριτικές, το μικρό παπούτσι έχει μέγεθος 36 ή 37 στις σημερινές μετρήσεις. Επομένως, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ανήκε σε γυναίκα ή αγόρι.

Αυτό το παπούτσι αποκαλύφθηκε αρχικά το 2007. Ωστόσο, οι μελέτες για το τεχνούργημα συνεχίζονται και αποκαλύπτουν νέα ευρήματα. Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το παπούτσι χρονολογείται στο 1100 π.Χ.

Το θέμα μιας άλλης ανακάλυψης που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν το σανδάλι 1700 ετών.

Το δερμάτινο σανδάλι πιστεύεται ότι ανήκει σε έναν ταξιδιώτη που περπατούσε στο Horse Ice Patch, ένα τρομερό ορεινό πέρασμα 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γύρω στον 4ο αιώνα μ.Χ.

Εκτός από το γεγονός ότι το αντικείμενο είναι εξαιρετικά παλιό, το ρωμαϊκό του στυλ προσελκύει και τους αρχαιολόγους.

(Τα σανδάλια προσφέρουν στοιχεία για την αίσθηση της μόδας της εποχής)

Ανακαλύφθηκε από έναν πεζοπόρο στην περιοχή, το εύρημα μελετήθηκε από τον αρχαιολόγο Vegard Vike του Μουσείου Kulturhistorisk στο Όσλο και τα μυστικά του έργου πάγου.

Η κριτική του Vike έδειξε ότι το σανδάλι σχεδιάστηκε στο στυλ “Roman carbatina”, το οποίο ήταν πολύ της μόδας στην Ευρώπη κατά την πρώιμη Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με την είδηση ​​στην Ανεξάρτητη Τουρκική, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το πέδιλο μεγέθους 43-44 ανήκει σε άνδρα.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΖΗΤΙΑΖΟΥΝ Μια ζοφερή εικόνα

Αν και η ανακάλυψη νέων αρχαιολογικών αντικειμένων είναι συναρπαστική για επιστημονική έρευνα, στην πραγματικότητα δίνει μια ζοφερή εικόνα για το μέλλον της Γης.

Επειδή καθώς οι παγετώνες που λιώνουν γρήγορα αποκαλύπτουν τέτοια αρχαία αντικείμενα, σημαίνει ότι ο πλανήτης κινείται γρήγορα προς ένα σκοτεινό μέλλον.

Πρόσφατη έρευνα από τη Νορβηγική Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων και Ενέργειας αποκαλύπτει ότι 364 τετραγωνικά χιλιόμετρα χιονιού και παγετώνων έχουν λιώσει εντελώς από το 2006.

Η αρχαιολόγος Birgitte Skar από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα:

Μια ανασκόπηση που βασίζεται σε δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν το 2020 δείχνει ότι περισσότερο από το 40 τοις εκατό από τους 10 πάγους από τους οποίους προέκυψαν τα τεχνουργήματα έχουν λιώσει.

(Φωτογραφίες: Oslo Museum of Cultural History and Secrets of Ice Project-Twitter-)

Συναρπαστική ανακάλυψη στις ανασκαφές του σταθμού Haydarpaşa!  «Η ιστορία της Κωνσταντινούπολης ξαναγράφεται»

Συναρπαστική ανακάλυψη στις ανασκαφές του σταθμού Haydarpaşa! «Η ιστορία της Κωνσταντινούπολης ξαναγράφεται»