Χαιρετισμούς από το μεγαλύτερο συνέδριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, Consensus 2022, Austin!

Χαιρετισμούς από το μεγαλύτερο συνέδριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, Consensus 2022, Austin!

19 Ιουνίου, 2022 0 By admin

Με τις αγορές να αντιμετωπίζουν τόση αβεβαιότητα και να γράφω την εμπειρία μου Consensus στο δρόμο της επιστροφής, εξακολουθώ να είμαι ενθουσιασμένος που είναι τόσο ξεκάθαρο ότι κάτι νέο συμβαίνει σε αυτή τη γωνιά του σύμπαντος.

Ιδιαίτερο πράγμα.

Είναι διασκεδαστικό πράγμα.

Είναι ένα επιτακτικό πράγμα.

Είναι τρομακτικό πράγμα.

Ενώ οι αξίες και το όραμα της Crypto είναι γύρω από την αποκέντρωση, σκέφτηκα το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες ήταν ακόμα άνθρωποι ενώ παρατηρούσαν τα πλήθη. Ως κοινωνικά όντα, φυσικά, μπορούμε να ενωθούμε, να συνεργαστούμε και να εργαστούμε και να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε στον κόσμο. Ωστόσο, όταν είμαστε «συνδεδεμένοι», έχουμε μια πιο πλούσια εμπειρία με την ανταλλαγή ιδεών, τη συνάντηση νέων ανθρώπων, την ανανεωμένη ενέργεια, την αίσθηση της αποστολής και τις νέες συνδέσεις. Ενώ σκεφτόμουν αυτόν τον κύκλο, κατέληξα σε έναν τύπο όπως αυτός:

Ψηφιακή αποκέντρωση + (περιστασιακή) Φυσική συγκέντρωση = κύκλος ανάπτυξης και καινοτομίας για το πεδίο.

Καθώς επιστρέφουμε στη φυσική οικειότητα, σφυρηλατούμε ισχυρότερους δεσμούς στο Discord και στο Twitter.

Ας έρθουμε στην αξιολόγηση του Consensus2022 από την άποψή μου.

1. Υπάρχει κάτι για όλους

Το συνέδριο, το οποίο προσέφερε σχεδόν 500 συνεδρίες, είχε ειδική εφαρμογή και όλα τα συνέδρια ανακοινώθηκαν εδώ. Οι χρήστες συναντήθηκαν επίσης μέσω μηνυμάτων μεταξύ τους. Αλλά το πιο σημαντικό, νομίζω, ήταν η ποικιλία των θεμάτων και των ανθρώπων στα συνέδρια και στον χώρο της EXPO, όπου εκατοντάδες εταιρείες προσπάθησαν να συστηθούν με τον πιο γλυκό και ελκυστικό τρόπο.

Εάν ενδιαφέρεστε για κάποια θέση, η παρατήρησή μου ήταν ότι για κάθε θέση, ετοιμάστηκε ένας κατάλογος ομιλητών από ειδικούς. DAO, Crypto Culture, Επένδυση, Blockchain, Gaming, Απόρρητο, Ασφάλεια, Metaverse, Refi, Defi, Δημιουργοί, Μουσική, NFT, Web3athon, Πληρωμή, Εμπόριο, Καριέρες, Εξόρυξη…

Ο ενθουσιασμός και η προσπάθεια των εταιρειών να προωθήσουν τα προϊόντα τους στα περίπτερα και τις ειδικές εκδηλώσεις τους είναι ένας ενθουσιασμός που δεν έχω ξαναδεί. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, η οποία εισήγαγε φυσικό bitcoin money* καθώς και ένα σκληρό πορτοφόλι* σε έναν από τους πιο κομψούς χώρους του Austin, χαιρέτησε τους καλεσμένους στην πόρτα και ενθουσιασμένος εξηγούσε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος ένα προς ένα.

Ενώ όλες οι εταιρείες μοίραζαν εμπορεύματα όπως μπλουζάκια και καπέλα, οι τσάντες της MetaMask και της Binance ήταν ανακατωμένες και υπήρχε μια τεράστια ουρά. Το βασικό μας σημείο εδώ είναι ότι τώρα η έννοια της αγάπης έχει μετατραπεί σίγουρα σε αναπαράσταση προσωπικότητας και στο Web3. Η μάρκα που φοράω το t-shirt με αντιπροσωπεύει, μπορείτε να μαντέψετε ποιος είμαι από εδώ, υποθέτω ότι ο εγωισμός μας δεν αλλάζει ποτέ.

Η τεχνολογία φαινόταν να έχει παραμείνει ένα υπογραμμισμένο εργαλείο στον τομέα του gaming και των NFT. Συγκεκριμένα, η απόδοση ενός ρομπότ σχεδίασης τεχνητής νοημοσύνης για να σχεδιάσει τυχαία NFT pfps στο γυαλί σε κυβικό που περιβάλλεται από γυαλί ήταν πολύ καλή.

Η συγχώνευση του metaverse στον τομέα του gaming και της εικονικής πραγματικότητας που σχετίζεται με ορισμένα προϊόντα ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά όχι στο επίπεδο της υπερβολικής έκπληξης. Μέσα από ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, οι ιστορίες έχουν γίνει τόσο σουρεαλιστικές που δεν εκπλήσσουμε πλέον όταν βλέπουμε την αλήθεια; Ή φτάσαμε σε τεχνολογικό κορεσμό; Ακόμα δεν έχω καταφέρει να το λύσω.

2. Η διαφορετικότητα και η παρουσία των γυναικών

Μπορώ να πω ότι η αναλογία ανδρών-γυναικών στο συνέδριο ήταν γύρω στο 70/30. Μία από τις παρατηρήσεις μου ήταν ότι ως επί το πλείστον γυναίκες συμμετέχουσες ήταν δημοσιογράφοι στον χώρο του Web3, υπάλληλοι στον χώρο δημοσίων σχέσεων, θεατές ή παραγωγοί περιεχομένου.

Ωστόσο, από πολλές απόψεις πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλομορφία σε αυτόν τον τομέα (το φύλο είναι πιο εύκολο να διαχωριστεί) και αυτό θα πάρει χρόνο.

Ωστόσο, χάρηκα που γνώρισα νέα άτομα από την Κορέα, την Αγγλία, τη Λιθουανία, τον Καναδά, τη Βουλγαρία και την Αυστραλία. Ήταν λοιπόν ωραίο να παρατηρήσουμε και τη γεωγραφική ποικιλομορφία. Επιπλέον, ο Dapper φιλοξένησε μια εκδήλωση μόνο για γυναίκες και το We3 φιλοξένησε ένα Happy Hour. Το Crypto Beast Agency, ένα γυναικείο δημιουργικό πρακτορείο, διοργάνωσε ένα πολύχρωμο πάρτι με το όνομα Defi Jungle στο διάσημο νυχτερινό κέντρο του Ώστιν, το Coconut.

Μπορώ να πω ότι τα νέα για τις νέες επενδύσεις Web3 στις γυναίκες και το ενδιαφέρον των εταιρειών για εμένα ως υπεύθυνος Τύπου που παράγω τουρκικό περιεχόμενο με χαροποίησε πολύ.

3. Σημαντικά άτομα στον τομέα που πήρα συνέντευξη

Πριν πάτε στο συνέδριο, είναι απαραίτητο να συγχαρείτε τα πρακτορεία δημοσίων σχέσεων που σας επέλεξαν από τη λίστα τύπου και κανόνισαν συνεντεύξεις με τα άτομα που εκπροσωπούν. Κάνουν τη δουλειά τους με απίστευτη φροντίδα και επαγγελματισμό και την ακολουθούν συνεχώς. Ως κάποιος που παράγει τουρκικό περιεχόμενο από το CNNTurk.com, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το ενδιαφέρον των εταιρειών δημοσίων σχέσεων. Ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει αρκετά την τουρκική οικονομία, την αλλαγή του ονόματός της, τον υψηλό όγκο κρυπτογράφησης.

Εδώ είναι τα άτομα των οποίων τις συνεντεύξεις θα διαβάσετε και θα μάθετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά σύντομα σε αυτήν τη σελίδα:

Protocol Lab Marc Johnson, Shrapnel Don Norbury, Lolli Alex Adelman, Blockstream Dr. Adam Back, Linqto Karim Nurani, Gitcoin Kevin Owocki, Businesswise Vadi Efe, Pionex Daniel Seng-Cheng, Dcentral Justin Wu, Input Output IOHK Jerry Fragiskatos

Επιπτώσεις και συστάσεις

Καθώς αυτό το πεδίο συνεχίζει να ωριμάζει, είμαι βέβαιος ότι θα δούμε μια πιο ακριβή εκπροσώπηση των επαγγελματιών και των καταναλωτών σε αυτόν τον τομέα.

Μπορεί επίσης να δούμε διαφορετικές αναπαραστάσεις σε ορισμένα μέρη του Web3, όπως τα NFT. Μπορούμε να το ξανασκεφτούμε αυτό μετά το NFT NYC την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Ποτέ δεν ξέρεις ποιον μπορείς να συναντήσεις

Μία από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές της εμπειρίας μου στο Consensus ήταν ότι κανείς δεν νοιαζόταν πραγματικά ποιος ήσουν.

Όταν συμμετείχα σε συνέδρια και ήμουν νεότερος, ήμουν πολύ ευρετηριασμένος στην εταιρεία που ήταν τυπωμένη στην ετικέτα ονόματος. Τώρα, ως δημοσιογράφος και επικοινωνιακός, επικεντρώνομαι σε μια πολύ καλύτερη συζήτηση και ακούω προσεκτικά και με ενδιαφέρον κάθε άτομο που συναντώ. Μου αρέσει που οι άνθρωποι αγαπούν να μοιράζονται γνώσεις τόσο πολύ, και είναι μια εμπειρία που πραγματικά αυξάνει τη χαρά μου στη ζωή. Γι’ αυτό αν θέλεις να μάθεις κάτι καινούργιο, τι θα έλεγαν αν το ρωτούσα, θα πρέπει να ξεφύγεις από το εγώ σου, γιατί σε τέτοια περιβάλλοντα δεν είναι ξεκάθαρο ποιον θα συναντήσεις και πότε.

Επίσης, αυτό το πεδίο βρίσκεται ακόμα σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Ποτέ δεν ξέρετε ποιοι σύνδεσμοι μπορεί να είναι πολύτιμοι στο τέλος του δρόμου. Πάρτε αυτό στα σοβαρά.

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με συνεντεύξεις!