Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα!  Κύρια ατζέντα του ΝΑΤΟ

Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα! Κύρια ατζέντα του ΝΑΤΟ

22 Μαΐου, 2022 0 By admin
Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα!  Κύρια ατζέντα του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τα νέα του TRT Haber. Σήμερα θα συνεδριάσει το Προεδρικό Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προεδρεύσει της συνάντησης στο Μπεσττέπε.

Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης του υπουργικού συμβουλίου θα είναι το ΝΑΤΟ. Στη συνάντηση στο Μπεσττέπε θα επικεντρωθεί ο οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Θα συζητηθεί η στάση των χωρών μελών του ΝΑΤΟ να κόψουν την υποστήριξή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Θα συζητηθούν επίσης οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η τελευταία κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι εξελίξεις στη Λιβύη και το Αφγανιστάν.

Θα αξιολογηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την καταπολέμηση του πληθωρισμού

Στο υπουργικό συμβούλιο θα αξιολογηθεί και η αντανάκλαση των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση απέναντι στις υπέρογκες αυξήσεις τιμών στην αγορά.

Θα συζητηθούν τα βήματα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Θα συζητηθούν οι νέες επιχειρήσεις κατά του PKK.

Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα. Θα συζητηθεί η τελευταία κατάσταση στις τρέχουσες εσωτερικές και διασυνοριακές επιχειρήσεις.

Θα αξιολογηθούν νέες επιχειρήσεις που θα διεξαχθούν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα ανακοινώσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με την ομιλία του στο έθνος.