Τρομακτική έρευνα: Τα αποτελέσματα είναι «ανησυχητικά»

Τρομακτική έρευνα: Τα αποτελέσματα είναι «ανησυχητικά»

13 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Τρομακτική έρευνα: Τα αποτελέσματα είναι «ανησυχητικά»

Σύμφωνα με τα νέα του Euronews; Στην επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of the Environment, εξετάστηκαν δείγματα ούρων από σχεδόν 100 άνδρες, αμφισβητώντας τους λόγους για την πτώση της ποιότητας του σπέρματος.

Αυτή η έρευνα αποκάλυψε «ανησυχητικά» επίπεδα ενδοκρινικών διαταρακτών που είναι γνωστό ότι μειώνουν την ανθρώπινη γονιμότητα.

Στη μελέτη, μείγματα χημικών ουσιών όπως η δισφαινόλη και η διοξίνη, που βρέθηκε ότι βλάπτουν τις ορμόνες και μειώνουν την ποιότητα του σπέρματος, βρέθηκαν να είναι έως και 100 φορές το επίπεδο που συνήθως θεωρείται ασφαλές.

Στην επιστημονική εργασία, «η εκτίμηση κινδύνου μας αποκαλύπτει ότι το επίπεδο του μείγματος χημικών ουσιών που επηρεάζουν την ανδρική αναπαραγωγική υγεία είναι πολύ μακριά για να είναι αποδεκτό». ειπώθηκε.

Ανακοινώθηκε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 98 Δανούς άνδρες ηλικίας 18 έως 30 ετών. Σε αυτή τη μελέτη, εξετάστηκαν 9 χημικές ουσίες που βρέθηκαν στα ούρα.

Στη μελέτη, χρησιμοποιήθηκαν επίσης τα δεδομένα που είχε ανακοινώσει προηγουμένως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (EFSA) για σχεδόν 20 χημικές ουσίες που βρέθηκαν στα ούρα των ανδρών.