Τι σημαίνει Öksüz, Σημασία λεξικού TDK;  Ποιος ονομάζεται Ορφανός;

Τι σημαίνει Öksüz, Σημασία λεξικού TDK; Ποιος ονομάζεται Ορφανός;

7 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Τι σημαίνει Öksüz, Σημασία λεξικού TDK;  Ποιος ονομάζεται Ορφανός;

Τι σημαίνει Öksüz, Σημασία λεξικού TDK;

Η λεξική σημασία της λέξης ορφανό είναι χωρίς μητέρα. Τα παιδιά των οποίων η μητέρα πεθαίνει και τα παιδιά των οποίων οι πατέρες πεθαίνουν ονομάζονται ορφανά. Σε ορισμένες περιοχές, η λέξη ορφανό χρησιμοποιείται επίσης για άτομα των οποίων η μητέρα και ο πατέρας έχουν πεθάνει.

Το ορφανό είναι επίσης είδος ψαριού. Η υπερκατηγορία των ψαριών, της οποίας η επιστημονική ονομασία είναι Τρίγλα λύρα, είναι η Τρίγλα. Αυτά τα κόκκινα ψάρια ζουν τόσο σε ζεστές θάλασσες όσο και σε ωκεανούς. Μεταξύ των ανθρώπων, το χελιδόνι αυλητής ονομάζεται επίσης το ορφανό ψάρι.

Ποιος ονομάζεται Ορφανός;

Τα παιδιά που έχουν χάσει τη μητέρα τους ή και τη μητέρα και τον πατέρα τους ονομάζονται ορφανά. Αυτή η λέξη χρησιμοποιείται μόνο για παιδιά, όχι για ενήλικες. Η λέξη ορφανό χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε λαϊκά ρητά και παροιμίες. Για παράδειγμα, οι γλάστρες και τα δοχεία που είναι μεγαλύτερα από τα κανονικά μεγέθη ονομάζονται «ορφανοί ταΐστρες». Ένα άλλο όνομα για το παράμαλλο είναι το ορφανό δάχτυλο.

Ορφανά ονομάζονται επίσης μοναχικά και παράξενα άτομα που δεν έχουν περιουσία και ζουν με τη βοήθεια άλλων. Οι λέξεις ανήμποροι, φτωχοί και ουφτάδες σχετίζονται στενά με τα ορφανά.

Παραδείγματα Προτάσεων

1- Ο κόσμος παρηγόρησε και το ορφανό και το ορφανό παιδί.

2- Η δύναμή σου είναι αρκετή για ορφανά σαν εμένα.

Τι σημαίνει Ansar, Σημασία λεξικού TDK;  Ποιος λέγεται Ανσάρ;

Τι σημαίνει Ansar, Σημασία λεξικού TDK; Ποιος λέγεται Ανσάρ;