Τι είναι η θρησκεία Tengri;  Τι σημαίνει η πίστη Tengri;

Τι είναι η θρησκεία Tengri; Τι σημαίνει η πίστη Tengri;

13 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Τι είναι η θρησκεία Tengri;  Τι σημαίνει η πίστη Tengri;

Η θρησκεία του Tengris είναι γνωστή ως μια μορφή πίστης στην οποία δοξάστηκε η έννοια του ουρανού που ονομάζεται Kök Tengri, η οποία ήταν αποδεκτή από τους αρχαίους Τούρκους. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες σχετικά με αυτή τη μορφή πεποίθησης…

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΝΓΚΡΩΝ;

Tengri σημαίνει Θεός στα παλιά τούρκικα. Ουρανός; Η πίστη των αρχαίων Τούρκων και Μογγόλων θεωρείται ως ο Θεός Gök (Kök Tengri) ή το υπέρτατο πνεύμα του Ουρανού στον Tengrism.

Είναι επίσης η πρώτη αποκρυπτογραφημένη λέξη στις Επιγραφές του Όρκων. Ο Yer Tengri είναι ο εγγονός του Gök Tengri, ο γιος της Kayra Han, ο αδερφός του Ülgen και ο θείος του Erlik.

Ο Gök Tengri είναι γνωστός ως ο πατέρας της Kayra Han, ο παππούς του Yer Tengri, ο παππούς του Ülgen και ο προπάππους του Erlik.

Σημαίνει Θεός στις παλιές τουρκικές πηγές. Η ίδια λέξη χρησιμοποιείται σήμερα ως Θεός.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ TENGR FAITH;

Το Tengri είναι γνωστό ως ο απροσωποποιημένος Θεός του Ουρανού, ή το θείο υπέρτατο πνεύμα του Ουρανού. Σύμφωνα με την πεποίθηση του Tengrism, όλα τα αντικείμενα στη φύση έχουν πνεύμα (ανιμισμός). Το Tengri είναι το υψηλότερο και μεγαλύτερο από αυτά. Το κλίμα αλλάζει άμεσα σύμφωνα με τη θέληση του Tengri. Ο Tengri είναι ο δημιουργός και ο θεματοφύλακας της ισορροπίας στον κόσμο και οι φυσικές διεργασίες των κλιματικών συνθηκών και οι κινήσεις των κλιμάτων παρέχονται από αυτόν. Άλλες θεότητες περιγράφονται με προσωποποιημένο τρόπο παρόμοιο με τους ανθρώπους στις μυθολογίες και τις προσευχές των δοντιών τους των κοινωνιών Tengrist. αλλά το Tengri δεν είναι εξατομικευμένο. αναφέρεται απλώς ως ο διαχρονικός και ατελείωτος γαλάζιος ουρανός.

Στην ιστορία, ο ενοποιητής της Μογγολίας, Τζένγκις Χαν, στήριξε την εξουσία του σε έναν πληρεξούσιο από το Τενγκρί και ξεκίνησε όλα τα διατάγματά του με τις λέξεις “Με την ευχή του Αιώνιου Ουρανού…”. Ο Επουράνιος Πατέρας λατρευόταν ως ο διαχρονικός και αιώνιος ουρανός. Αν και λέγεται ότι είχε δύο γιους (Ülgen και Erlik), δεν θεωρήθηκε άτομο.

Η πίστη των Αρχαίων Τούρκων που ζουν στις απέραντες στέπες της Μ. Ασίας είναι η πίστη του Θεού Gök = Kök Tengri. Στα παλιά τουρκικά, η λέξη Θεός προφερόταν ως Tengri (επίσης η λέξη Tengri σήμαινε ουρανός). Η λέξη ουρανός, που παλαιότερα ονομαζόταν Kök, είχε τρεις έννοιες στα παλιά τουρκικά: Η μία είναι ο ουρανός, ο ουρανός, όπως τον χρησιμοποιούμε σήμερα. ένα, το μπλε χρώμα όπως το χρησιμοποιούμε σήμερα. το ένα είναι μεγάλο, εξυψωμένο, άγιο με την έννοια που δεν χρησιμοποιούμε σήμερα. Εδώ, η έννοια της ρίζας/ουρανού στη φράση Kök Tengri/Sky God είναι υψηλός, ύψιστος, άγιος. Αντίστοιχα, η φράση Kök Tengri/Sky God σημαίνει τον Μεγάλο Θεό, τον Υπέρτατο Θεό.