Τι γίνεται αν το πάγκρεας δεν λειτουργεί καλά;

Τι γίνεται αν το πάγκρεας δεν λειτουργεί καλά;

19 Σεπτεμβρίου, 2022 0 By admin
Τι γίνεται αν το πάγκρεας δεν λειτουργεί καλά;

Το πάγκρεας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος. Οι εξωτερικές εκκρίσεις του παγκρέατος, που είναι ένας μεγάλος αδένας, παίζουν ρόλο στην πέψη με το να μεταδίδονται στο δωδεκαδάκτυλο μέσω καναλιών. Οι εσωτερικές του εκκρίσεις είναι γνωστές ως ινσουλίνη, η οποία αναμιγνύεται απευθείας στο αίμα. Το πάγκρεας μπορεί επίσης να εκφραστεί ως ένα από τα βασικά συστήματα του πεπτικού συστήματος γενικά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Το πάγκρεας είναι γνωστό ως ένα όργανο που λειτουργεί στην πέψη στο σώμα. Γνωστό ως ο μεγαλύτερος αδένας, το πάγκρεας έχει διάφορες λειτουργίες στο σώμα. Είναι δυνατόν να πούμε ότι εάν το πάγκρεας εκκρίνεται λιγότερο ή καθόλου, μπορεί να εμφανιστούν κάποιες διαταραχές στον οργανισμό. Το πάγκρεας, που είναι γνωστό ότι έχει πολύ σημαντικά καθήκοντα, βρίσκεται σε μια πολύ ασφαλή περιοχή του σώματος. Το στομάχι βρίσκεται μπροστά από το πάγκρεας, το οποίο βρίσκεται πίσω από την κοιλιακή κοιλότητα και μπροστά από τους σπονδύλους. Το δωδεκαδάκτυλο βρίσκεται γύρω από την κεφαλή του παγκρέατος.

Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΨΗ! ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΙΑΒΗΤΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ…

Αν και το πάγκρεας είναι γνωστό ως όργανο με διάφορες λειτουργίες στο σώμα, μπορούμε να πούμε ότι το βασικότερο έργο του είναι η πέψη. Εάν το πάγκρεας δεν εκκρίνει στον οργανισμό ή η έκκριση είναι ανεπαρκής, μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες. Ειδικά οι εξωτερικές εκκρίσεις του παγκρέατος. Συμμετέχει στην πέψη των λιπών, στην πέψη των πρωτεϊνών, στην έκκριση ενζύμων που είναι απαραίτητα για την πέψη ζαχαρούχων και αμυλούχων τροφών. Οι εσωτερικές εκκρίσεις του παγκρέατος είναι γνωστές ως ορμόνη ινσουλίνη. Πρέπει να είναι γνωστό ότι εάν η ορμόνη της ινσουλίνης εκκρίνεται λιγότερο ή καθόλου από το πάγκρεας, θα οδηγήσει σε διαβήτη. Ο διαβήτης είναι επίσης γνωστός ως σακχαρώδης διαβήτης μεταξύ των ανθρώπων. Είναι χρήσιμο να πούμε ότι οι ενδοκρινικές συστάδες, που βρίσκονται μεταξύ των κυττάρων που εκκρίνουν, είναι επίσης πολύ σημαντικές για την υγεία.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΣ;

Το πάγκρεας έχει πολλές λειτουργίες στο σώμα. Οι παγκρεατικές εκκρίσεις μπορούν να αξιολογηθούν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, την εσωτερική έκκριση και την εξωτερική έκκριση. Ο εξωκρινής είναι επίσης γνωστός ως παγκρεατικός χυμός. Είναι υπεύθυνο για το διαχωρισμό ουσιών όπως το άμυλο και το λάδι. Η εσωτερική έκκριση είναι υπεύθυνη για την έκκριση ινσουλίνης. Το πάγκρεας είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της ισορροπίας του σακχάρου στο αίμα εκκρίνοντας ινσουλίνη στο σώμα. Ως ένα από τα πεπτικά συστήματα, μπορούμε να πούμε ότι το πάγκρεας είναι υπεύθυνο για την έκκριση ορμονών που ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα και βοηθούν την πέψη. Αν και το πάγκρεας είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο, μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα υγείας στο πάγκρεας. Σε περίπτωση ανεπαρκών ή μη εκκρινόμενων παγκρεατικών εκκρίσεων, η πιο κοινή πάθηση μπορεί να εκφραστεί ως διαβήτης, γνωστός ως σακχαρώδης διαβήτης. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να πούμε ότι η λειτουργία του παγκρέατος στο σώμα είναι να αφομοιώσει και να εκκρίνει την ορμόνη ινσουλίνη.