Τι έχει απομείνει στο Ντονμπάς: «Αίμα και δάκρυα»

Τι έχει απομείνει στο Ντονμπάς: «Αίμα και δάκρυα»

6 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Τι έχει απομείνει στο Ντονμπάς: «Αίμα και δάκρυα»

Η Ρωσία απέσυρε τα στρατεύματά της από την πρωτεύουσα Κίεβο και τα περίχωρά της και κατεύθυνε τον στόχο της στην περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Οι άμαχοι στην περιοχή, που είναι η διεύθυνση έντονων συγκρούσεων και μετατράπηκε σε ερείπια, παλεύουν για τη ζωή τους μέσα στην αβεβαιότητα.

Μετά τους βομβαρδισμούς, πολλοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αλλά κάποιοι επέλεξαν να μείνουν ή δεν μπόρεσαν να φύγουν.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Ουκρανός ηγέτης Ζελένσκι χαρακτήρισε την τελευταία κατάσταση στην περιοχή του Ντονμπάς ως «κόλαση».

Η έκταση της ανθρωπιστικής καταστροφής αποκαλύφθηκε στις εικόνες που αντικατοπτρίζονται στις κάμερες της περιοχής.

ΖΩΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ

Το τηλέφωνό της στο ένα χέρι και η γάτα της στον ώμο της…

Ο φωτορεπόρτερ του AFP Άρης Μεσσήνης απαθανατίζει αυτό το εκπληκτικό στιγμιότυπο στην πόλη Druzhkivka, όπου μια ηλικιωμένη Ουκρανή αγκαλιάζει μανιωδώς το τηλέφωνο αφού το σπίτι της βομβαρδίστηκε με βλήματα.

Αναφέρθηκε ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε μετά την επίθεση με πυραύλους στις 5 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ

Από την πόλη Lysychansk, σερβιρίστηκε αυτή η εκπληκτική φωτογραφία, που δείχνει ότι όχι μόνο κτίρια αλλά και ζωές μετατράπηκαν σε ερείπια.

Ένας ηλικιωμένος παρακολουθούσε δακρυσμένος τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του μετά τους βομβαρδισμούς στην περιοχή.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, 4.169 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 4.982 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η μονομαχία του Ντονμπάς θερμαίνεται

Η μονομαχία του Ντονμπάς θερμαίνεται