Σημαντικό μήνυμα από το Υπουργικό Ίδρυμα για τη ρύθμιση ενοικίασης

Σημαντικό μήνυμα από το Υπουργικό Ίδρυμα για τη ρύθμιση ενοικίασης

26 Μαΐου, 2022 0 By admin
Σημαντικό μήνυμα από το Υπουργικό Ίδρυμα για τη ρύθμιση ενοικίασης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Murat Kurum, ο οποίος συμμετείχε στην εκπομπή “What’s Happening Alive” που μεταδόθηκε στο Kanal D και παρουσίασαν οι Hakan Ural και Nur Tuğba Namlı, έκανε σημαντικές δηλώσεις για την υπερβολική αύξηση των τιμών των ενοικίων. 15 μέρες. «Με τη ρύθμιση που θα γίνει θα κάνουμε τη ρύθμιση που δεν θα ενοχλεί τους ιδιοκτήτες πολίτες μας και θα χαροποιεί τους ενοίκους», ανέφερε ο Υπουργός.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ;

Οι άνθρωποι θα έχουν απόψεις. Θα υπάρξουν προτάσεις, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλες. Να είστε σίγουροι, εκτιμούμε τις απόψεις όλων. Σε αυτό το πλαίσιο ακούμε τα πράγματα που πρέπει να γίνουν και όσα πρέπει να ληφθούν υπόψη στα έργα, όποιο και αν είναι το πρόβλημα των πολιτών, είναι τα πιο δυνατά. Κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει, αλλά βλέπουμε ότι σήμερα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, λέμε ότι θα έχουμε καλλιτέχνες και γυναίκες στα δέντρα, στα πάρκα, στα πολιτιστικά κέντρα. Λέμε ότι θα φτιάξουμε έναν Κήπο του Έθνους όπου συναντώνται εκατομμύρια Κωνσταντινουπολίτες σε μια περιοχή όπου εκατομμύρια πολίτες μας βρίσκονται μακριά από τη ρύπανση των αεροπλάνων. Εμείς λέμε θα φυτέψουμε 145 χιλιάδες 300 δέντρα. Θα αναβιώσουμε πολιτιστικούς χώρους. Λέμε ότι θα ανοίξουμε τις δομές του αεροδρομίου στην εξυπηρέτηση των πολιτών αποκαθιστώντας όσο το δυνατόν περισσότερες δομές.

Οι λεγόμενοι περιβαλλοντολόγοι δεν κάνουν τίποτα εδώ. Μπαίνουν σε διάλογο ότι δεν γκρεμίζουμε το μπετόν, δεν θα τους επιτρέψουμε να μπουν εδώ. Λυπούμαστε γι’ αυτό. Μπορείτε να ασκήσετε κριτική, με αυτή την έννοια, έχετε ιδέες. Πρέπει να ακούμε με σεβασμό. Αν είναι το περιβάλλον, το χαίρομαι. Ακούω όλες τις απόψεις και προσπαθώ να πάρω προτάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Κάνουμε επιχειρήσεις, παράγουμε έργα και προσπαθούμε να είμαστε σε αυτόν τον τομέα όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις του έθνους. Εάν κάνετε επιχειρήσεις, μπορεί να υπάρχει ένα λάθος, αλλά μην κάνετε αυτό το λάθος πρόθυμα. Αν δεν κάνεις επιχειρήσεις, δεν θα παράγεις κανένα έργο. Αν ο μόνος λόγος σου είναι να επικρίνεις τα έργα που έγιναν, να συκοφαντήσεις τον κόσμο για τα έργα που έγιναν, είσαι σαν άτομο που περπατάει στο ίδιο πεζοδρόμιο και τραγουδάει ένα τραγούδι . Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Νέος μηχανισμός ενάντια στις υπέρογκες αυξήσεις ενοικίων: Γραμμή επικοινωνίας και μαύρη λίστα παραπόνων ενοικιαστών

Νέος μηχανισμός ενάντια στις υπέρογκες αυξήσεις ενοικίων: Γραμμή επικοινωνίας και μαύρη λίστα παραπόνων ενοικιαστών

ΠΕΡΙ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣ

Με βάση αυτό το θέμα, δεν αφήσαμε κανέναν συμπολίτη μας ήσυχο. Από την πανδημία προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους σε αυτόν τον τομέα, ό,τι χρειάζονται. Από εδώ και πέρα, όποια και αν είναι η απαίτηση του πολίτη, θα είναι η διαδικασία όπου θα ακούμε τη φωνή του πολίτη. Πριν από τη διαδικασία της πανδημίας, δεν υπήρχε πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον πληθωρισμό στον κόσμο.

Παράλληλα με την πανδημική διαδικασία, είχαμε ασθενείς και πεθάναμε. Από την πρώτη μέρα παρείχαμε όλη την απαραίτητη υποστήριξη. Όλες οι ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν πρωτοφανή πληθωρισμό στην ιστορία τους. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ενέργεια. Το ενεργειακό πρόβλημα προέκυψε με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η Γερμανία προσπαθεί να ανοίξει τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της. Ως εκ τούτου, η διαταραχή σε αυτήν την αλυσίδα εφοδιασμού επηρέασε όλους τους τομείς. Το εμπόριο, ο τουρισμός, η βιομηχανία έχει επηρεαστεί. Παρόλα αυτά, στη χώρα μας έσπασαν ρεκόρ εξαγωγών.

«ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Κατά τη διαδικασία της πανδημίας, πραγματοποιήσαμε τις μεγαλύτερες πωλήσεις κατοικιών στην ιστορία της Δημοκρατίας. Οι πολίτες μας έγιναν ιδιοκτήτες σπιτιού με ελκυστικά δάνεια. Ως TOKİ, χτίζαμε το 8-10 τοις εκατό των νεόδμητων σπιτιών κατά μέσο όρο ετησίως. Σε αυτή τη διαδικασία, αυξήσαμε το ποσό των κατοικιών στο 14 τοις εκατό. Για να μπορούν οι πολίτες της ομάδας μας με χαμηλό εισόδημα να έχουν σπίτι. Το TOKİ έχτισε 65 χιλιάδες σπίτια από το 1984 έως το 2002. Φτάσαμε το 1 εκατομμύριο 137 χιλιάδες σε 20 χρόνια μέχρι σήμερα. Αναπτύσσουμε έργα για να φιλοξενήσουμε κάθε τμήμα της κοινωνίας. Θα εξηγήσουμε το έργο κοινωνικής στέγασης. Οι πολίτες μας θα είναι ιδιοκτήτες σπιτιού με πληρωμές κάτω από το ενοίκιο.

“ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ CPI”

Είμαστε αντιμέτωποι με τη διαδικασία που δεν δεχόμαστε όσον αφορά τους ενοίκους. Μπορείτε να ενημερώνετε την τιμή ενοικίασης στον ενοικιαστή σας κάθε 5 χρόνια. Μπορεί να ενημερωθεί με βάση την τιμή της αγοράς, όχι με τον ΔΤΚ. Πόσο θα αυξήσετε το ενοίκιο σας ετησίως; Αυτό αναφέρεται και στο νόμο. Δεν μπορείτε να υπερβείτε τα στοιχεία ΔΤΚ. Ο μέσος ΔΤΚ που ανακοινώθηκε είναι 35 τοις εκατό, με άλλα λόγια, η μέγιστη αύξηση που μπορούμε να κάνουμε στους ενοικιαστές μας στην αγορά είναι 35 τοις εκατό.Η σύμβαση γίνεται στο πλαίσιο του Ενοχικού Δικαίου. Οι πολίτες μας μπορούν να κινήσουν οποιαδήποτε νομική διαδικασία. Μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο του νόμου. Έχουμε αρμόδια υπουργεία. Αν υπάρχει τέτοια κατάσταση σχετικά με υπέρογκες αυξήσεις τιμών, να ειδοποιήσουν τα υπουργεία μας. Αυτή είναι η τρέχουσα ρύθμιση. Ακούμε τα αιτήματα των πολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεκινήσει εργασίες 4 υπουργεία μας. Στον τομέα αυτό, σχηματίσαμε ομάδα εργασίας με τις πληροφορίες που λάβαμε επιτόπου με την αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εμπορίου, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Με τη ρύθμιση που θα γίνει θα κάνουμε τη ρύθμιση που δεν θα ενοχλεί τους ιδιοκτήτες πολίτες μας και θα κάνει τους ενοίκους ευτυχισμένους. Ο Πρόεδρός μας θα μοιραστεί τη ρύθμιση εντός 10-15 ημερών. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αυξηθεί το ενοίκιο πάνω από αυτά που δώσαμε στους πολίτες.

«ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ»

Έχουμε 28 εκατομμύρια σπίτια. σε όλη την Τουρκία. Υπάρχουν σχεδόν 16 εκατομμύρια ανεξάρτητα τμήματα στην Κωνσταντινούπολη. Υπάρχει αρκετή στέγαση. Υπάρχει ένα πακέτο που έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρός μας πριν. Υπάρχουν απαλλαγές για δάνεια, φόρους και προμήθειες έως 2 εκατ. λίρες με 0,99 τόκους, είπαμε ότι θα στηρίξουμε. Προσπαθούμε να ρυθμίσουμε ότι θα μειώσει το κόστος στέγασης και θα διευκολύνει τους εργολάβους να δραστηριοποιηθούν. Υπάρχει πρόβλημα στο γήπεδο. Ο πολίτης έχει πρόβλημα. Δεν μπορούμε να ενεργούμε σαν να κλείνουμε τα μάτια μας.

ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι τιμές ενοικίασης καθορίζονται ανάλογα με την αξία αυτού του σπιτιού, ανάλογα με την τιμή του και τον φόρο ακίνητης περιουσίας που δίνεται. Τώρα πρέπει να καθορίσουμε το ενοίκιο σε αυτό το πλαίσιο. Ένα νέο κτίριο στην ίδια γειτονιά μπορεί να είναι λίγο μεγάλο ή μικρό, πρέπει να προχωρήσουμε με αξία εντός του πεδίου της ποικιλίας διαμερισμάτων, παραθαλάσσιων κατοικιών, διαμερισμάτων με 100 τετραγωνικά μέτρα και περισσότερα από 100. Εξετάζουμε την ενημέρωση. Φαίνεται πιο σωστό να ενεργείς για την αξία του σπιτιού. Στην ίδια γειτονιά υπάρχουν 2 εκατομμύρια σπίτια και 5 εκατομμύρια σπίτια. Η βασική τιμή είναι η εφαρμογή για σπίτια. Όταν ενεργείς στο πλαίσιο της αξίας της ακίνητης περιουσίας του σπιτιού, δεν υπάρχει πρόβλημα όταν η τιμή πλαφόν είναι ο ανακοινωμένος δείκτης ΔΤΚ».