Σε ποιον γιατρό να πάω για ινομυαλγία;  Ποιο μέρος φροντίζει την ινομυαλγία;

Σε ποιον γιατρό να πάω για ινομυαλγία; Ποιο μέρος φροντίζει την ινομυαλγία;

8 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Σε ποιον γιατρό να πάω για ινομυαλγία;  Ποιο μέρος φροντίζει την ινομυαλγία;

Σε ποιον γιατρό να πάω για ινομυαλγία;

Ένας έμπειρος γιατρός που δίνει προσοχή στα συμπτώματα της ινομυαλγίας μπορεί να κάνει τη διάγνωση με φυσική εξέταση και ακούγοντας τα παράπονα. Στη χώρα μας, οι γιατροί, ειδικοί αποκατάστασης και φυσικοθεραπείας, είναι αυτοί που συναντούν περισσότερο τους ασθενείς με ινομυαλγία, κάνουν αυτή τη διάγνωση πιο συχνά και ρυθμίζουν τη θεραπεία τους. Για αυτόν τον λόγο, εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε ινομυαλγία, το τμήμα στο οποίο πρέπει να πάτε πρώτα θα πρέπει να είναι η φυσικοθεραπεία και η αποκατάσταση.

Ποιο μέρος φροντίζει την ινομυαλγία;

Μόλις παρατηρήσετε τα συμπτώματα της ινομυαλγίας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν πλήρως εξοπλισμένο ρευματολόγο του νοσοκομείου για διάγνωση και μονάδες φυσικοθεραπείας για θεραπεία. Η ινομυαλγία, η οποία είναι μια πολύ περίπλοκη ασθένεια, απαιτεί πολυεπιστημονική θεραπεία. Εκτός από φυσιοθεραπευτή και ψυχολόγο, υποστήριξη μπορεί να ληφθεί από πολλούς κλάδους.

Για τη διάγνωση της ινομυαλγίας, εξετάζεται προσεκτικά το ιστορικό του ασθενούς, τα συμπτώματα της νόσου και γίνονται ως αποτέλεσμα φυσικής εξέτασης. Για τη διάγνωση της ινομυαλγίας, τα συμπτώματα και τα παράπονα πρέπει να συνεχιστούν για τρεις μήνες. Στην εξέταση της ινομυαλγίας, διαπιστώνεται εύκολα εάν αυτά τα επώδυνα σημεία υπάρχουν σε 11 από τα 18 ευαίσθητα σημεία του σώματος, που ονομάζονται ευαίσθητα σημεία.

Είναι αποδεκτό ως βασική προϋπόθεση ότι ο ασθενής είναι πολύ πιο ευαίσθητος σε αυτά τα σημεία αναφοράς. Η ινομυαλγία δεν πρέπει να αναμένεται να εμφανιστεί μόνο ως αποτέλεσμα αιματολογικών εξετάσεων. Αλλά μπορεί επίσης να ζητηθούν εξετάσεις αίματος για διαφορική διάγνωση. Στην ινομυαλγία, η οποία συχνά συγχέεται με άλλες ασθένειες, οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί αυτή η σύγχυση έχουν μεγάλη σημασία.