Ποια είναι τα μυθιστορηματικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Λογοτεχνικής Περιόδου;  Ποιοι είναι οι πιο διάσημοι μυθιστοριογράφοι;

Ποια είναι τα μυθιστορηματικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Λογοτεχνικής Περιόδου; Ποιοι είναι οι πιο διάσημοι μυθιστοριογράφοι;

29 Μαΐου, 2022 0 By admin
Ποια είναι τα μυθιστορηματικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Λογοτεχνικής Περιόδου;  Ποιοι είναι οι πιο διάσημοι μυθιστοριογράφοι;

Ποια είναι τα μυθιστορηματικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Λογοτεχνικής Περιόδου;

Στα μυθιστορήματα της περιόδου της Εθνικής Λογοτεχνίας, το θέμα ήταν κυρίως ο εθνικός αγώνας. Τον επικό αγώνα για ύπαρξη κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του λαού χειρίστηκαν οι καλλιτέχνες. Την περίοδο αυτή, με την επιρροή του κινήματος του τουρκισμού, προτιμήθηκε η γλώσσα του λαού και αφαιρέθηκαν όλα τα εμπόδια μπροστά στην τέχνη για να φτάσει στο κοινό. Τα χαρακτηριστικά των μυθιστορημάτων της Εθνικής Λογοτεχνικής Περιόδου είναι τα εξής:

– Το θέμα αποτελείται από κοινωνικά θέματα και προβλήματα. Τα θέματα αποτελούνται από κοινωνικά προβλήματα, όχι ατομικά, και τα θέματα της πατρίδας, της ελευθερίας και του εθνικισμού αντιμετωπίζονται πολύ συχνά.

– Ως χώρος, μεταφέρθηκε εκτός Κωνσταντινούπολης και προτιμήθηκε ως χώρος η Ανατολία με όλη της την πραγματικότητα.

– Οι άνθρωποι που αισθάνονται στενά τα κοινωνικά προβλήματα που ζουν στην ίδια την κοινωνία έχουν γίνει οι πρωταγωνιστές των μυθιστορημάτων.

– Οι καλλιτέχνες επηρεάστηκαν από το κίνημα του ρεαλισμού και του νατουραλισμού. Τα μέρη που παρατηρήθηκαν στην Ανατολία έγιναν αισθητά στον αναγνώστη με περιγραφές.

– Έχουν γίνει σημαντικά βήματα όσον αφορά την απλούστευση. Στα μυθιστορήματα χρησιμοποιείται η καθομιλουμένη γλώσσα.

Ποιοι είναι οι πιο διάσημοι μυθιστοριογράφοι;

Την περίοδο της Εθνικής Λογοτεχνίας δόθηκαν σημαντικά έργα, ιδιαίτερα με την κατανόηση της πατρίδας λογοτεχνίας. Οι σημαντικότεροι πεζογράφοι αυτής της περιόδου είναι:

– Χαλιντέ Εντίπ Αντιβάρ

– Yakup Kadri Karaosmanoglu

– Reşat Nuri Güntekin

– Ρεφίκ Χαλίτ Καράι

– Mehmet Fuat Köprülü

Δομικά Χαρακτηριστικά του Μυθιστορήματος της Εθνικής Λογοτεχνικής Περιόδου

Την περίοδο αυτή τα μυθιστορήματα έχουν υποστεί σημαντικές δομικές αλλαγές σε σχέση με τα έργα του παρελθόντος. Τα δομικά χαρακτηριστικά των μυθιστορημάτων της Εθνικής Λογοτεχνικής Περιόδου είναι τα εξής:

– Εκδήλωση: Τα γεγονότα που προέκυψαν αυτή την περίοδο, γνωστά και ως Πατρίδα Λογοτεχνία, αποτελούνται από κοινωνικά προβλήματα.

– Πρόσωπα: Οι ήρωες είναι άνθρωποι που επιλέγονται από στενούς κύκλους και απομακρυσμένοι από το κοινό. Ωστόσο, οι καλλιτέχνες, που δεν έμειναν αδιάφοροι για τα προβλήματα στη χώρα και στην Ανατολία, προτίμησαν τους ανθρώπους που ζούσαν μέσα στο λαό και ήταν στο επίκεντρο των προβλημάτων της χώρας.

– Τόπος διεξαγωγής: Η Κωνσταντινούπολη δεν επιλέχθηκε ως χώρος διεξαγωγής. Οι καλλιτέχνες της εθνικής λογοτεχνίας έχουν στραφεί στην Ανατολία στα έργα τους. Πόλεις, χωριά και οι πιο απομακρυσμένες γωνιές της Ανατολίας έχουν συμπεριληφθεί στα μυθιστορήματα.

Χαρακτηριστικά Γλώσσας και Έκφρασης Μυθιστορημάτων της Εθνικής Λογοτεχνικής Περιόδου

Η απλοποίηση στη γλώσσα ξεκίνησε εν μέρει την περίοδο Τανζιμάτ. Αλλά το Tanzimat b2. Στην περίοδο, το κίνημα της απλοποίησης παραμερίστηκε και χρησιμοποιήθηκε μια βαριά και περίτεχνη γλώσσα. Παράλληλα με την περίοδο της Εθνικής Λογοτεχνίας, το κίνημα για απλοποίηση στη γλώσσα προχώρησε εντονότερα με το κίνημα της Νέας Γλώσσας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των μυθιστορημάτων στη Ρεπουμπλικανική περίοδο μεταξύ 1950 και 1980;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των μυθιστορημάτων στη Ρεπουμπλικανική περίοδο μεταξύ 1950 και 1980;