Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Özer ανακοίνωσε: Οι αιτήσεις θα παραληφθούν στις 15-18 Ιουνίου

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Özer ανακοίνωσε: Οι αιτήσεις θα παραληφθούν στις 15-18 Ιουνίου

3 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Özer ανακοίνωσε: Οι αιτήσεις θα παραληφθούν στις 15-18 Ιουνίου

Έχει ετοιμαστεί ένας οδηγός για το θερινό ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 Μαθήματα Υποστήριξης και Επιμόρφωσης και θερινά σχολεία και το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 Μαθήματα Υποστήριξης και Κατάρτισης. Τα Μαθήματα Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Θερινών Σχολείων, τα οποία προγραμματίζεται να ανοίξουν σύμφωνα με τον οδηγό, και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα θερινά σχολεία θα ολοκληρωθούν μεταξύ 6-23 Ιουνίου μέσω της ενότητας e-course.

Αντίστοιχα, παραλαβή των αιτήσεων του κέντρου μαθημάτων και έγκρισή τους από τις επαρχιακές/επαρχιακές εθνικές διευθύνσεις εκπαίδευσης. Στις 6-10 Ιουνίου. παραλαβή αιτήσεων εκπαιδευτικών, έγκριση αιτήσεων αμειβόμενων εκπαιδευτικών από επαρχιακές/επαρχιακές εθνικές διευθύνσεις εκπαίδευσης, στις 11-14 Ιουνίου. Οι αιτήσεις των φοιτητών θα υποβάλλονται μεταξύ 15-18 Ιουνίου.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Στη δήλωσή του σχετικά με το θέμα, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Mahmut Özer δήλωσε ότι στο πλαίσιο των μαθημάτων υποστήριξης και κατάρτισης που θα ανοίξουν το καλοκαίρι, μαθήματα τουρκικών, μαθηματικών δημοτικού σχολείου, επιστήμης, ιστορίας της επανάστασης και κεμαλισμού, θρησκευτικού πολιτισμού και θα ανοίξουν μαθήματα ξένων γλωσσών για μαθητές της 8ης τάξης.

Ο υπουργός Özer είπε ότι για 12 και μεταπτυχιακούς φοιτητές θα ανοίξουν μαθήματα στα ακόλουθα μαθήματα: «Τουρκική γλώσσα και λογοτεχνία, μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, ιστορία, γεωγραφία, ιστορία της επανάστασης και κεμαλισμός, θρησκευτικός πολιτισμός και ηθική, ξένη γλώσσα , φιλοσοφία, ψυχολογία, κοινωνιολογία, λογική».

Σημειώνοντας ότι τα προγράμματα υποστήριξης και κατάρτισης θα ανοίξουν μεταξύ 4 Ιουλίου και 28 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Özer είπε: «Οι δάσκαλοι και οι μαθητές θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να παρακολουθήσουν τα καλοκαιρινά μαθήματα υποστήριξης και κατάρτισης στους τύπους σχολείων που είναι κατάλληλοι για το επίπεδό τους στην επαρχία που θέλουν την καλοκαιρινή περίοδο». αυτός είπε.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο υπουργός Özer έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Τα θερινά σχολεία θα είναι για 4η, 5η, 6η, 7η και 8η τάξη στη βασική εκπαίδευση και μαθήματα μαθηματικών και αγγλικών για την 9η, 10η, 11η και 12η τάξη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι μαθητές μας θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για προγράμματα υποστήριξης και κατάρτισης και θερινά σχολεία μεταξύ 15-18 Ιουνίου μέσω της ενότητας e-course.

Τα μαθήματα που θα ανοίξουν στο πλαίσιο του θερινού σχολείου είναι Δ’ τάξη, 5-6. Βαθμός (απλή ομάδα), 7-8. βαθμού (μονοομαδικό), 9-10. Βαθμός (μονό γκρουπ) 11-12. θα δημιουργηθεί σε επίπεδα κλάσεων που έχουν δημιουργηθεί ως κλάση (μοναδική ομάδα).

Στο πλαίσιο της «Κινητοποίησης για τα Μαθηματικά», την οποία ξεκινήσαμε με στόχο να ενισχύσουμε τον μαθηματικό γραμματισμό των μαθητών, να τους κάνουμε να αγαπήσουν τα μαθηματικά και να τα συνδέσουμε με τις δεξιότητες της καθημερινής ζωής, από το μάθημα των μαθηματικών. Σύμφωνα με τα προγράμματα-πλαίσια βάσει δραστηριοτήτων που θα εκπονηθούν από το μάθημα των Αγγλικών για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ομιλίας και αποτελεσματικής επικοινωνίας στη διδασκαλία ξένων γλωσσών, θα υλοποιούνται θερινά σχολεία για 12 ώρες την εβδομάδα, συνολικά 48 ώρες.

Τα θερινά σχολεία θα ανοίξουν μεταξύ 4 Ιουλίου και 28 Αυγούστου μεταξύ των ημερομηνιών που καθορίζουν οι διοικήσεις των σχολείων ανάλογα με την πυκνότητα των αιτήσεων δασκάλων και μαθητών. Δάσκαλοι και μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν θερινά σχολεία στην πόλη που θέλουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε τύπους σχολείων κατάλληλους για το επίπεδό τους. Οι εκπαιδευτικοί που θα διοριστούν στα θερινά σχολεία θα παρακολουθήσουν μια διήμερη εκπαίδευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω του IPA μεταξύ 28-30 Ιουνίου.