Ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας στη Γερμανία άλλαξε τακτική!

Ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας στη Γερμανία άλλαξε τακτική!

14 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας στη Γερμανία άλλαξε τακτική!

Η Γερμανία αποφάσισε να συνδυάσει την άμυνα της χώρας και τις εγχώριες στρατιωτικές δραστηριότητες υπό μια κεντρική διοίκηση στην πρωτεύουσα, Βερολίνο. Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ είπε ότι «μέχρι τώρα, τα καθήκοντα διοίκησης στην εδαφική άμυνα είχαν κατανεμηθεί σε πολλές μεραρχίες» και ότι τώρα ενώνουν αυτά τα καθήκοντα υπό μια ενιαία διοίκηση. Ο Λάμπρεχτ είπε ότι η «κεντρική διοίκηση» που ιδρύθηκε για το σκοπό αυτό θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου.

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα ολοκληρώνει την προετοιμασία πυρηνικών πυραύλων

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα ολοκληρώνει την προετοιμασία πυρηνικών πυραύλων

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία ως αιτία της απόφασης. «Η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία υπογράμμισε την ανάγκη ταχείας αναδιοργάνωσης της οργάνωσης διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της άμυνας της χώρας και της συμμαχίας (ΝΑΤΟ)», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Το ΝΑΤΟ θα περιλαμβάνει αμυντικές δραστηριότητες

Ανακοινώθηκε ότι η νέα στρατιωτική μονάδα θα χρησιμεύσει ως η «διοίκηση που διαχειρίζεται την αποστολή και την ανάπτυξη για την άμυνα της χώρας και της Συμμαχίας σύμφωνα με τα σχέδια του ΝΑΤΟ». Αναφέρθηκε ότι η διοίκηση θα οργανώσει τη «διοίκηση και διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων στη Γερμανία σε στενή συμφωνία με τη διοίκηση του ΝΑΤΟ».

Ο Έλον Μασκ έκανε το πρώτο βήμα!  μάτια την Πέμπτη

Ο Έλον Μασκ έκανε το πρώτο βήμα! μάτια την Πέμπτη

Πέραν αυτών, μαθεύτηκε ότι η νέα διοίκηση του στρατού θα είναι υπεύθυνη για την αποστολή και διοίκηση των στρατιωτικών δυνάμεων που θα συμμετέχουν στην πολιτική άμυνα. Αναφέρθηκε ότι σε αυτό το πεδίο εμπίπτουν και θέματα όπως η υποστήριξη σε άλλους κρατικούς θεσμούς, η βοήθεια που θα παρέχεται σε περίπτωση καταστροφής, η συνεργασία μεταξύ πολιτών και στρατιωτών. Ο υπουργός Άμυνας Λάμπρεχτ είπε ότι θα καταστήσει επίσης δυνατή τη «γρήγορη δημιουργία ενός εθνικού γραφείου κρίσης με τις απαραίτητες δυνάμεις σε περιπτώσεις όπως πλημμύρες ή πανδημία Covid».

Θα υπάγεται άμεσα στο Υπουργείο Άμυνας.

Η κεντρική διοίκηση θα υπάγεται άμεσα στο Υπουργείο Άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό, το διοικητικό επίπεδο του ιδρύματος υποστήριξης υπηρεσιών, που μέχρι τώρα βρισκόταν στη Βόννη, θα μεταφερθεί στο Βερολίνο. Αυτό θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον στρατό να είναι πιο κοντά σε περιόδους κρίσης.

Κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων!  Οι επενδυτές φοβούνται

Κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων! Οι επενδυτές φοβούνται

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας, τα επίπεδα διοίκησης σε 16 πολιτείες, οι δυνάμεις πολιτικής άμυνας και το κέντρο που είναι υπεύθυνο για τη πολιτικοστρατιωτική συνεργασία θα βρίσκονται υπό τη διοίκηση της νεοσύστατης διοίκησης. Επιπλέον, αυτή η μονάδα θα εκπληρώσει τις λειτουργίες διοίκησης της Γερμανίας όσον αφορά το ΝΑΤΟ.

Ο υποστράτηγος Κάρστεν Μπρόιερ θα προεδρεύσει του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την ίδρυση της μονάδας, η οποία έχει στόχο να λειτουργήσει τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο υποστράτηγος Breuer θα είναι επίσης ο πρώτος διοικητής της νέας κεντρικής διοίκησης. Ο Μπρόιερ προήδρευσε επίσης του γραφείου κρίσης που δημιουργήθηκε κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, το οποίο ιδρύθηκε υπό τη γερμανική καγκελαρία.