Ο δολοφόνος της Σεχέρ θα αναζητηθεί με κόκκινη προκήρυξη

Ο δολοφόνος της Σεχέρ θα αναζητηθεί με κόκκινη προκήρυξη

7 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Ο δολοφόνος της Σεχέρ θα αναζητηθεί με κόκκινη προκήρυξη

Το περιστατικό συνέβη στις 2 Οκτωβρίου πέρυσι στην περιοχή Yenişehir Batıkent Mahallesi Soydaş Sitesi. Ο Seyfetullah Söylemez, κτηνοτρόφος, ήρθε στο σπίτι της Seher Aslan Özkurt, με την οποία έμενε για λίγο, με τους φίλους του Barış Şimşek και Cevdet Dinar, γύρω στις 02:00. Ο Söylemez μπήκε στο κτίριο με το ψαλίδι κοπής που είχε φέρει μαζί του ο Şimşek και μπήκε στο διαμέρισμα του Özkurt. Η Soylemez και η φίλη της, Seher Aslan Özkurt και τα δύο παιδιά της από τον πρώτο της σύζυγο, έδεσαν τα χέρια τους με πλαστικές χειροπέδες και πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα και το χρυσό δαχτυλίδι της γυναίκας. Δεν είπε, και μετά άρχισε να χτυπάει τον Özkurt. Βρίσκοντας μια ευκαιρία, ο Özkurt ανέβηκε στην ταράτσα και ζήτησε βοήθεια από τους γείτονές του. Ωστόσο, ο Seyfetullah Söylemez, που τον κυνήγησε, τον άρπαξε από τα μαλλιά και τον έσυρε στη σκάλα και τον πυροβόλησε στο κεφάλι με πιστόλι. Η Seher Aslan Özkurt πέθανε στο σημείο, ενώ ο Söylemez και ο Şimşek διέφυγαν.

Ο Barış Şimşek και ο Cevdet Dinar, που συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από την αστυνομία μετά το περιστατικό, συνελήφθησαν, ενώ ο Seyfetullah Söylemez δεν βρέθηκε.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΧΟΙΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Δικαστήριο Μερσίν 3ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα της «στέρησης της ελευθερίας με χρήση βίας, απειλής και εξαπάτησης», «εσκεμμένη θανάτωση», «παραβίαση της ασυλίας της ειδικής στέγασης», «λεηλασία σπιτιού τη νύχτα με περισσότερα από ένα άτομα με όπλο», σε βάρος των υπόπτων Υποβλήθηκε μήνυση. Στο κατηγορητήριο, τονίστηκε στη διερεύνηση του τόπου του εγκλήματος ότι ο Söylemez έσπασε την πόρτα της εισόδου του κτιρίου με το ψαλίδι που έφερε μαζί του, μπήκε μέσα και ανέβηκε στην ταράτσα, κρέμασε ένα σκοινί από την οροφή του διαμερίσματος στο 10ος όροφος και μπήκε στο σπίτι του Özkurt από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης ήταν παρόντες οι κρατούμενοι Barış Şimşek και Cevdet Dinar, η οικογένεια του Özkurt και οι δικηγόροι των διαδίκων. Οι συλληφθέντες, στους οποίους υποσχέθηκαν στο ακροατήριο, ζήτησαν την αποφυλάκισή τους. Η οικογένεια του Özkurt, που παραπονέθηκε για τους κατηγορούμενους, απαίτησε να τους επιβληθεί η πιο βαριά τιμωρία.

Το δικαστήριο ζήτησε να εκδοθεί κόκκινη προκήρυξη για τη σύλληψη του κατηγορούμενου Seyfetullah Söylemez, ο οποίος βρίσκεται σε φυγή εδώ και περίπου 2 χρόνια.

Το δικαστήριο ακούγοντας τους διαδίκους αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης των κατηγορουμένων και ανέβαλε την ακροαματική διαδικασία.