Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν!  Κυρώσεις πετρελαίου κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν! Κυρώσεις πετρελαίου κατά της Ρωσίας

31 Μαΐου, 2022 0 By admin
Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν!  Κυρώσεις πετρελαίου κατά της Ρωσίας

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε ότι οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου. Ο Μισέλ δήλωσε ότι η απαγόρευση καλύπτει περισσότερα από τα 2/3 των εισαγωγών Ρωσικού Πετρελαίου. Το ανώτατο στέλεχος της ΕΕ είπε ότι η συμφωνία θα κόψει την τεράστια πηγή χρηματοδότησης για τη ρωσική πολεμική μηχανή. Η τελευταία απαγόρευση αποτελεί μέρος του έκτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο Charles Michel ανακοίνωσε επίσης ότι η ΕΕ ενέκρινε συγκλονιστικές κυρώσεις που στοχεύουν τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας και τρεις κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ολλανδία, η οποία αρνείται να πληρώσει σε ρούβλια, από αύριο. Σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποφασίστηκε οι χώρες που αγοράζουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία να κάνουν τις πληρωμές τους στο ρωσικό νόμισμα ρούβλι. Ενώ η Ρωσία σταμάτησε τις αποστολές φυσικού αερίου σε ορισμένες χώρες που δεν συμμορφώθηκαν με αυτήν την απόφαση, στις χώρες αυτές προστέθηκε και η Ολλανδία.

Σε δήλωση της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Gazprom, ανέφερε ότι οι αποστολές φυσικού αερίου προς την Ολλανδία, η οποία αντιτίθεται στις πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια, θα σταματήσουν, «Από τις 30 Μαΐου (η προθεσμία πληρωμής που καθορίζεται στη σύμβαση) Η Gazprom Export ανακοίνωσε τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από την GasTerra (ολλανδική εταιρεία πετρελαίου) για τον Απρίλιο.Στο πλαίσιο αυτό, οι αποστολές φυσικού αερίου προς την GasTerra έχουν ανασταλεί μέχρι να γίνει η πληρωμή, σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ρωσίας. της 31ης Μαΐου 2022», ανέφερε.

Λόγω της άρνησης της GasTerra να πληρώσει τη ρωσική εταιρεία πετρελαίου Gazprom σε ρούβλια, διακόπηκαν επίσημα αποστολές 2 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που επρόκειτο να παραδοθούν στην Ολλανδία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ενώ η Δανία αρνήθηκε επίσης να πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια. εστάλη σε αυτή τη χώρα.Μάθε ότι η αποστολή θα μπορούσε να σταματήσει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚ ΜΕΤΣΟΛΑ: «ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ»

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Roberta Metsola δήλωσε ότι το ΕΚ δεν άλλαξε τη στάση του για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας και δήλωσε ότι συνεχίζει να στηρίζει σθεναρά την Ουκρανία, ειδικά για να επωφεληθεί από τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ.

Συμμετέχοντας στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών όπου συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου, η πρόεδρος του ΕΚ Roberta Metsola παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. «Μόλις είχαμε μια συνάντηση με τους ηγέτες της ΕΕ», είπε ο Μέτσολα. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν απόψε και αύριο. Αρχικά, συζητήθηκε το θέμα των κυρώσεων και της ανεξαρτησίας κατά της ρωσικής ενέργειας. Ελπίζω πραγματικά να επιτευχθεί συμφωνία. Ωστόσο, εκτός από την ευελιξία όσον αφορά τις πραγματικότητες που αντιμετωπίζουν οι διάφορες χώρες, πρέπει επίσης να ενεργήσουμε λαμβάνοντας υπόψη την αξιοπρέπειά μας απέναντι στους πολίτες μας εντός και εκτός ΕΕ», είπε.

Δηλώνοντας ότι το ΕΚ και οι εταίροι του θα συνεχίσουν να παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη για τα ζητήματα που χρειάζεται η Ουκρανία, ιδίως στο σημείο της ανθρωπιστικής βοήθειας, ο Μέτσολα είπε ότι το ΕΚ δεν έχει αλλάξει τη στάση του για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας και ότι το ΕΚ έχει υποστηρίξει σθεναρά Ουκρανία, ειδικά για να επωφεληθεί από τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ. Είπε ότι συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

Η Ουκρανία, ο τερματισμός των αγορών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία για την ενεργειακή ανεξαρτησία της ΕΕ, η αύξηση των τιμών των τροφίμων και οι αμυντικές πολιτικές της ΕΕ είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων ατζέντας της συνόδου κορυφής, η οποία συνεχίζεται στις Βρυξέλλες. Έχει αναφερθεί ότι η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία συνεχίζουν να αντιτίθενται στο εμπάργκο κατά του ρωσικού πετρελαίου λόγω των ενεργειακών τους αναγκών.