Οι ρευματισμοί είναι πιο συχνοί στις γυναίκες

Οι ρευματισμοί είναι πιο συχνοί στις γυναίκες

12 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Οι ρευματισμοί είναι πιο συχνοί στις γυναίκες

Υπάρχουν πολλά είδη ρευματισμών, που σημαίνει πόνο στις αρθρώσεις. Ενώ η οστεοαρθρίτιδα, η οποία είναι μια δομική διαταραχή γνωστή ως ασβεστοποίηση στους ανθρώπους, εμφανίζεται με την καταστροφή του χόνδρου, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο πιο κοινός φλεγμονώδης ρευματισμός των αρθρώσεων στην κοινωνία, εμφανίζεται σε 1 στους 100 ανθρώπους.

Ο φλεγμονώδης ρευματισμός, ο οποίος εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης ψευδών συναγερμών στο ανοσοποιητικό σύστημα για λόγους όπως η γενετική προδιάθεση και το κάπνισμα και η ανάπτυξη αντισωμάτων με την αντίληψη των ιστών του ίδιου του σώματος ως ξένου ιστού, είναι 3-4 φορές περισσότερο συχνό στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Ο Ρευματολόγος Δρ. Η Reyhan Köse Çobanoğlu είπε, «Βλέπουμε αυτή την ασθένεια πιο συχνά, ειδικά σε γυναίκες μεταξύ 20-40 ετών. Το 30% των ανθρώπων που φέρουν γενετικά το γονίδιο HLA-DR4 είναι πιο επιρρεπείς σε αυτή την ασθένεια. Μερικές φορές, ένα άτομο μπορεί να νοσήσει από αυτή την ασθένεια ακόμα κι αν δεν ανήκει στην οικογένειά του, επομένως η γενετική μετάδοση δεν αποτελεί κανόνα. Μπορώ επίσης να πω ότι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι το άγχος. Εάν έχετε πολύ αγχωτικές και άγρυπνες νύχτες, ο κίνδυνος να σας πιάσουν αυξάνεται.

Εκφράζοντας ότι η νόσος έχει κλασικά συμπτώματα, ο Δρ. Ο Δρ. Ο Köseoğlu είπε, «Το πολύ εμφανές σύμπτωμα είναι πολύ οδυνηρό και πρησμένο όταν το άτομο σηκώνεται από το κρεβάτι το πρωί. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα αγαπά τις μικρές αρθρώσεις. Τα δάχτυλα, οι αστραγάλοι, οι καρποί εμπλέκονται περισσότερο. Εάν το άτομο αισθάνεται άκαμπτο, ειδικά τα πρωινά, δυσκολεύεται να κρατήσει το ποτήρι ή το κουτάλι, για παράδειγμα, αν έχει πρόβλημα να ξεκουμπώσει τις πιτζάμες του, δυσκολεύεται να κάνει τις καθημερινές του δραστηριότητες. θα πρέπει ωστόσο να προσέχει αν τα παράπονά του μειωθούν προς το μεσημέρι. Ειδικά η παρουσία πρωινής δυσκαμψίας είναι το πιο χαρακτηριστικό εύρημα για τις φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις.

Δηλώνοντας ότι υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια, αλλά δεν μπορεί να εξαλειφθεί τελείως, ο Ουζμ. Ο Δρ. Ο Köseoğlu είπε, «Υπάρχουν πολλές επιλογές θεραπείας που βοηθούν στη διατήρηση μιας φυσιολογικής ζωής με τακτική θεραπεία και τακτικούς ελέγχους. Έχουμε φαρμακολογικές επιλογές που ονομάζουμε τροποποίηση της νόσου, επιβράδυνση ή ακόμα και διακοπή της πορείας της νόσου. Επιπλέον, πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με τα μόρια που είναι γνωστά ως «έξυπνη ιατρική» στον κόσμο, τα οποία ονομάζουμε βιολογικά φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια. Εκτός από αυτό, η θεραπεία θα πρέπει να εξετάζεται συνολικά και ο ασθενής να υποστηρίζεται σε αυτά τα θέματα, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, όπως αλλαγές στον τρόπο ζωής, απώλεια βάρους και αποχή από το κάπνισμα.