Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Muhsin Yazicioglu!  Μισθωμένα 2 ελικόπτερα

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Muhsin Yazicioglu! Μισθωμένα 2 ελικόπτερα

24 Μαΐου, 2022 0 By admin
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Muhsin Yazicioglu!  Μισθωμένα 2 ελικόπτερα

Ο Muhsin Yazıcıoğlu, ο Πρόεδρος της επαρχίας του BBP Sivas Erhan Üstündağ, ο αναπληρωτής του Yuksel Yancı, ο υποψήφιος μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του BBP Sivas Murat Çetinkaya, ο δημοσιογράφος İHA İsmail Güneş και ο πιλότος Mustafa Kaya Istetepe, που βρίσκονταν στο ελικόπτερο που συνετρίβη στην περιοχή Göhraman5 της Μαρτίου. , έχασαν τη ζωή τους το 2009. Πραγματοποιήθηκε η 6η ακρόαση της δίκης στην οποία δικάστηκαν 19 άτομα με την κατηγορία της παρέμβασης στην έρευνα που ξεκίνησε για τον αρχηγό της FETÖ Φετουλάχ Γκιουλέν και τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σύμφωνα με τις οδηγίες της οργάνωσης. Ο γιος του Muhsin Yazıcıoğlu, Fatih Furkan και ο μεγαλύτερος αδελφός του Yusuf Yazıcıoğlu, ο πρόεδρος του National Road Party Remzi Çayır, ένας από τους εκκρεμείς κατηγορούμενους Nedim Bakırhan και οι δικηγόροι των διαδίκων παρευρέθηκαν στην ακροαματική διαδικασία στο 2ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Kahramanmaraş. Άλλοι κατηγορούμενοι, οι Davut Uçum, Aydın Özsıcak, Yusuf Yiğit και Mustafa Atalar, παρευρέθηκαν στην ακρόαση από τις φυλακές όπου κρατούνταν για άλλο έγκλημα, χρησιμοποιώντας το σύστημα SEGBİS.

Η ΜΑΥΡΗ ΤΣΑΝΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ YAZICIOĞLU

Στην ακρόαση, αρχικά ακούστηκαν οι σωματοφύλακες του Muhsin Yazıcıoğlu, Yıldıray Yıldız και Hakan Murathan. Ο Yıldıray Yıldız, ο οποίος ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς ότι ο Ünal Kurt, ένας από τους κατηγορούμενους, παρέδωσε στον Muhsin Yazıcıoğlu στην περιοχή Göksun μια μαύρη τσάντα, την οποία αγόρασε από τον Kaşif Kozinoğlu και ότι ήταν με τον οδηγό του με τους 2 σωματοφύλακές του. είπε ότι ήταν ο σωματοφύλακας του Yazıcıoğlu μεταξύ 1997-2000 και 2003-2009. Είπε ότι δεν ήταν σε υπηρεσία στις 19-25 Μαρτίου 2009. Δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε ούτε τον Ünal Kurt, ο Yıldız είπε: «Δεν συνέβη κάτι τέτοιο κατά τη θητεία μου.

Όταν ο δικηγόρος του Gülefer Yazıcıoğlu, Selami Ekici, ρώτησε εάν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Yıldıray Yıldız είπε: «Το ατύχημα που συνέβη στο τούνελ όταν επέστρεφα από την Κωνσταντινούπολη ήταν ύποπτο για μένα».

Ο άλλος σωματοφύλακας Hakan Murathan είπε επίσης ότι δεν γνώριζε τον Ünal Kurt και ότι οι ισχυρισμοί του δεν ήταν αληθινοί. Δηλώνοντας ότι ήταν ο σωματοφύλακας του Muhsin Yazıcıoğlu μεταξύ 1997 και 2008, ο Murathan είπε, “Δεν έχω συναντήσει τέτοιο γεγονός, δεν το έχω δει. Επίσης, αποσύρθηκα την εν λόγω ημερομηνία”.

Ο Hakan Murathan δήλωσε επίσης ότι ενεπλάκη σε 2 ατυχήματα σχετικά με την ερώτηση και ότι αυτά τα ατυχήματα προκλήθηκαν από κυκλοφοριακές και κλιματικές συνθήκες και είπε ότι δεν υπήρχε ύποπτη κατάσταση.

‘Το ARGUS 5000 ΕΧΕΙ 29, ΔΕΝ ΕΧΕΙ 30’

Ξεκουράστηκε ο Kenan Köksal, τεχνικός ελικοπτέρων της Esas Aviation, όπου νοικιάστηκε το ελικόπτερο TC-HEK που συνετρίβη. Ταυτόχρονα, ο Köksal πήγε στη σκηνή με την Αντιπροσωπεία του Ατυχήματος της Κριμαίας και συνεργάστηκε με την αντιπροσωπεία και είπε τι γνώριζαν οι κατηγορούμενοι στρατιώτες στην υπόθεση για τις συσκευές Skaymap III και Argus 5000 στο ελικόπτερο. Δηλώνοντας ότι πήγαν για πρώτη φορά στο σημείο του ναυαγίου στις 29 Μαρτίου και όλες οι συσκευές ήταν στη θέση τους, ο Köksal είπε: “Δεν υπήρχε Skaymap III επειδή το μέρος όπου ήταν συνδεδεμένο το Skaymap δεν ήταν εκεί. Το Argus 5000 ήταν στον πίνακα οργάνων. Όταν πήγαμε για να αφαιρέσω τον πίνακα οργάνων στις 31 Μαρτίου, δεν υπήρχε Argus 5000. Ήταν εκεί όταν πήγαμε στις 29.

ΛΕΜΕ «ΣΑΝ ΜΟΥΡΑΤ 124»

Στην ακρόαση, ο δικηγόρος Selami Ekici δήλωσε ότι ειδικοί της αεροπορίας έφτασαν στον Muhsin Yazıcıoğlu και τον ενημέρωσαν ότι το ελικόπτερο είναι ιπτάμενο φέρετρο και ότι σίγουρα δεν πρέπει να ανέβει στο ελικόπτερο. Ο Ekici δήλωσε επίσης ότι ένα δεύτερο ελικόπτερο Agusta νοικιάστηκε από το Great Union Party, εκτός από το ελικόπτερο TC-HEK που συνετρίβη από την Esas Aviation, και είπε, “Το Great Unity Party τα νοικιάζει και τα δύο. Την 1η μέρα, το Sivas-Çağlayancerit -Η πτήση Yerköy γίνεται με ελικόπτερο που συνετρίβη.Την τρίτη μέρα το ελικόπτερο Agusta προετοιμάζεται για την πτήση Sivas-Gemerek-Gürün.Δεν είναι λάθος; ρώτησε.

Ο Kenan Köksal δήλωσε ότι είδε από τα αρχεία ότι το ελικόπτερο είχε ατύχημα και δήλωσε ότι δεν ήξερε ποιος έκανε τις προσαρμογές πτήσης των δύο ελικοπτέρων και είπε: «Το ελικόπτερο που έπεσε είναι παλιάς τεχνολογίας, ένα ελικόπτερο κατασκευασμένο για στρατιωτικούς σκοπούς. στον πόλεμο του Βιετνάμ. Δεν υπάρχει συσκευή άνεσης μέσα. Το λέμε «σαν τον Murat 124». συνηθισμένο ελικόπτερο. Επομένως, σε εκείνη την περιοχή, σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, σε εκείνο το ύψος, με αυτό το φορτίο, αυτό το ελικόπτερο θα έπρεπε να πετάξει, γι’ αυτό είπαν “Ιπτάμενο φέρετρο””. Agusta. Το μοντέλο είναι το πιο ισχυρό μονοκινητήριο ελικόπτερο στον κόσμο , λίγο πιο εξοπλισμένο.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ

Όταν ο Davut Uçum, ένας από τους κατηγορούμενους που παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία με το σύστημα SEGBİS, αποκάλεσε «ψεύτες» τους δικηγόρους της οικογένειας Yazıcıoğlu για την υπεράσπισή του, ξέσπασε λογομαχία και στη συζήτηση συμμετείχαν και οι δικηγόροι των κατηγορουμένων. Παρά την προειδοποίηση του προέδρου δικαστή, όταν συνεχίστηκε η ένταση, ο Davut Uçum και 3 δικηγόροι αποβλήθηκαν από την ακροαματική διαδικασία.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δήλωσαν επίσης αθώοι και ζήτησαν την αθώωσή τους. Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 5 Οκτωβρίου.

«ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ»

Ο Remzi Çayır, Πρόεδρος του Κόμματος της Εθνικής Οδού, που ακολούθησε την ακρόαση, έκανε μια αξιολόγηση στην έξοδο του δικαστηρίου. Ο Meadow είπε:

“Φαίνεται ότι το ίδιο το κατηγορητήριο είναι ο λόγος που καλύπτεται αυτή η υπόθεση. Μπορείτε να φανταστείτε, όσοι αφαιρούν εργαλεία από ελικόπτερο δικάζονται για κλοπή. Οι διάδικοι, δηλαδή οι συγγενείς του κατηγορουμένου ή οι δικηγόροι του κατηγορουμένου, είπαν , “Αυτή η υπόθεση είναι υπόθεση κλοπής, μην μιλάτε για την ουσία. Μην κάνετε ερωτήσεις επί της ουσίας.” Έχει δίκιο. Γιατί; Γιατί η υπόθεση είναι υπόθεση κλοπής. Αυτοί λοιπόν που άνοιξαν αυτήν την υπόθεση ως “Κλοπή” ήξερα πού θα οδηγούσε αυτό. Κατανοώ ότι η συνδυασμένη, συνεχιζόμενη υπόθεση είναι να αποσπάσει την προσοχή του κοινού, να παραπλανήσει το κοινό, να διαχειριστεί την κατάσταση. στη βάση του.