Μπάιντεν: Φοβόμουν ότι η Ευρώπη βυθίστηκε στο χάος

Μπάιντεν: Φοβόμουν ότι η Ευρώπη βυθίστηκε στο χάος

17 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Μπάιντεν: Φοβόμουν ότι η Ευρώπη βυθίστηκε στο χάος

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ο Μπάιντεν είπε: «Εκείνη την εποχή, κατέστησα σαφές ότι η μη βοήθεια της Ουκρανίας και η μη οργάνωση του ΝΑΤΟ για να βοηθήσει την Ουκρανία θα ήταν δαπανηρή», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι ήξερε ότι οι τιμές θα αυξάνονταν στα βενζινάδικα ενώ έκανε αυτές τις προσπάθειες και ότι έπαιρνε ρίσκα στην εσωτερική πολιτική: “Είμαι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν πρόκειται για την πολιτική μου επιβίωση. Είναι για το τι είναι καλύτερο για αυτό χώρα. Δεν κάνω πλάκα. Τι θα συμβεί μετά; Τι θα είχε συμβεί αν η χώρα, η οργανωτική δομή που είχαμε δημιουργήσει, έφευγε ενώ η Ρωσία προχωρούσε με 100.000 στρατιώτες για να εισβάλει στα σύνορα, προσπαθώντας να διαγράψει την κουλτούρα ενός ολόκληρους ανθρώπους; Τι θα γινόταν τότε; Τι θα κάναμε μετά;” ρώτησε και υπογράμμισε ότι φοβάται μην πέσει η Ευρώπη στο χάος μετά.

Επισημαίνοντας ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να διεισδύσει στην Πολωνία, την Τσεχία και όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, όπως στη Λευκορωσία, ο Μπάιντεν είπε: «Ένα παράδειγμα είναι, ξέρετε, ο Πούτιν δήλωσε ότι μπήκε (Ουκρανία) επειδή δεν ήθελε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Και ένα είδος φινλανδοποίησης του ΝΑΤΟ. Αντίθετα, γέλασε και είπε, «Η Φινλανδία έχει γίνει νατοϊκή» και σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σηκώθηκαν και έστειλαν ένα μήνυμα στην Κίνα σχετικά με την ώθηση της Ταϊβάν και της Βόρειας Κορέας να ωθήσουν τα πυρηνικά όπλα πέρα ​​από τις δοκιμές και καταστολή.

Οι Αμερικανοί είναι αποθαρρυμένοι

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του AP εάν αυτοί οι κίνδυνοι έχουν νόημα στην καθημερινή ζωή των Αμερικανών, ο Μπάιντεν απάντησε: “Όχι, δεν το νομίζω. Αλλά κοίτα, στην καθημερινή ζωή, πολλά νοικοκυριά σκέφτονται κυρίως πώς να βάλουν φαγητό στο τραπέζι, πώς να φροντίζουν τα παιδιά τους, πώς να πληρώνουν για την εκπαίδευση, βασικά πράγματα.” .

Ο Μπάιντεν, ο οποίος έκανε δύο προτάσεις σε νέους που ενδιαφέρονται για τις δημόσιες υπηρεσίες, συνέστησε όσοι δεν ξέρουν τι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να χάσουν να μην μπαίνουν στην πολιτική και ότι η δημόσια υπηρεσία είναι να υποστηρίζει τις καλύτερες ιδέες για τον αμερικανικό λαό.

ΥΨΗΛΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο τουρκικό Euronews, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η οικονομική συρρίκνωση είναι αναπόφευκτη, αλλά η κατάσταση της χώρας του στην καταπολέμηση του πληθωρισμού βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση σε σύγκριση με άλλα έθνη, «Εάν (ο πληθωρισμός) ήταν δικό μου λάθος, γιατί υπάρχει υψηλός πληθωρισμού σε άλλες μεγάλες βιομηχανικές χώρες του κόσμου;». Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του και δήλωσε ότι μείωσαν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αύξησαν την απασχόληση και τους μισθούς.

Αναγνωρίζοντας ότι όσοι βρίσκουν δουλειά και εξαρτώνται λιγότερο από τα επιδόματα ανεργίας και την κρατική βοήθεια δυσκολεύονται να καλύψουν τα εβδομαδιαία έξοδά τους, ο Μπάιντεν απέδωσε αυτή τη διαφορά εν μέρει στην αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης στο ξέσπασμα του Covid-19.

Δηλώνοντας ότι οι άνθρωποι έχουν κατάθλιψη, όπως επισημαίνουν οι διεθνείς και εθνικές ενώσεις ψυχολογίας, ο Μπάιντεν είπε: “Ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται υποστήριξη ψυχικής υγείας στην Αμερική εκτοξεύτηκε στα ύψη επειδή οι άνθρωποι είδαν ότι όλα ανατράπηκαν. Ό,τι βασίζονταν ανατράπηκε. αυτοί οι άνθρωποι έχουν ως επί το πλείστον Covid-19 αποτέλεσμα της κρίσης», είπε.

Υπογραμμίζοντας ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του Covid-19 στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί εμπιστοσύνη για να ξεπεραστεί το ψυχολογικό τραύμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

“Εμπιστεύσου. Γιατί το κάνω. Είμαστε σε καλύτερη θέση από οποιαδήποτε άλλη χώρα για να έχουμε το δεύτερο τέταρτο του 21ου αιώνα. Αυτό δεν είναι υπερβολή. Αυτό είναι γεγονός”, είπε.

Τελευταία στιγμή... Αστραπιαία δήλωση Πούτιν: Η μονοπολική τάξη έφτασε στο τέλος της

Τελευταία στιγμή… Αστραπιαία δήλωση Πούτιν: Η μονοπολική τάξη έφτασε στο τέλος της