Μπάιντεν: «Ο Ζελένσκι δεν ήθελε να ακούσει τις προπολεμικές προειδοποιήσεις μας»

Μπάιντεν: «Ο Ζελένσκι δεν ήθελε να ακούσει τις προπολεμικές προειδοποιήσεις μας»

12 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Μπάιντεν: "Ο Ζελένσκι δεν ήθελε να ακούσει τις προπολεμικές προειδοποιήσεις μας"

Ενώ οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται, εντάσεις δημιουργούνται στη γραμμή Ουάσιγκτον-Κίεβο. Επιπλέον, αυτή η ένταση τείνει να αυξάνεται με αμοιβαίες κατηγορίες.

Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν ότι είχαν δώσει πληροφορίες στο Κίεβο ότι η Ρωσία σχεδίαζε να επιτεθεί πριν από τον πόλεμο άναψε το φιτίλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο TRT Haber, ο Μπάιντεν είπε ότι «ο Ζελένσκι δεν ήθελε να ακούσει τις προειδοποιήσεις μας». Μια μέρα μετά από αυτή τη δήλωση, το Κίεβο έσπασε επίσης τη σιωπή του.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΔΕΝ ΚΑΘΥΣΤΗΣΕ

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ουκρανίας Σεργκέι Νικιφόροφ υπενθύμισε ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν στο τηλέφωνο περισσότερες από μία φορές για την απειλή που θέτει η Ρωσία.

«Η έκφραση «δεν ήθελε να ακούσει» εναντίον του Ζελένσκι πρέπει να διευκρινιστεί», είπε.

Τονίζοντας ότι ο Ζελένσκι είχε ζητήσει προληπτικές κυρώσεις εν όψει της επίθεσης, σχολίασε: «Εδώ μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι οι εταίροι μας «δεν θέλουν να μας ακούσουν».

Ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού ηγέτη, είπε ότι οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ «δεν ήταν απολύτως σωστές». Δήλωσε ότι καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η Ρωσία αναπτύσσει διαφορετικά σχέδια επέκτασης.

Πυρά στο Σεβεροντόνετσκ... Χτύπησε χημικό εργοστάσιο: Αμάχοι ισχυρίζονται ότι έχουν παγιδευτεί!

Πυρά στο Σεβεροντόνετσκ… Χτύπησε χημικό εργοστάσιο: Αμάχοι ισχυρίζονται ότι έχουν παγιδευτεί!