Λεπτομέρεια «Facebook» στην επίθεση στο σχολείο στις ΗΠΑ

Λεπτομέρεια «Facebook» στην επίθεση στο σχολείο στις ΗΠΑ

25 Μαΐου, 2022 0 By admin
Λεπτομέρεια «Facebook» στην επίθεση στο σχολείο στις ΗΠΑ

Ανακοινώθηκε ότι ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, ο οποίος εξαπέλυσε ένοπλη επίθεση στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ χθες και σκότωσε 21 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 19 παιδιά, μοιράστηκε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την επίθεση. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Ράμος είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook περίπου 30 λεπτά πριν την επίθεση, προσθέτοντας ότι στην πρώτη του ανάρτηση έγραψε «Θα πυροβολήσω τη γιαγιά μου». Ο Άμποτ δήλωσε αργότερα ότι ο Ράμος μοιράστηκε «πυροβόλησα τη γιαγιά μου» και «Πάω να πυροβολήσω σε ένα δημοτικό σχολείο».

Ο εκπρόσωπος της ομπρέλας οργάνωσης Meta του Facebook, Άντι Στόουν, δήλωσε ότι τα μηνύματα που έγραψε ο δράστης ήταν «προσωπικά μηνύματα κειμένου ένας προς έναν» και ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκαν στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΓΟΡΑ ΕΝΑ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δηλώνοντας ότι ο Ράμος εγκατέλειψε το γυμνάσιο Uvalde και ότι οι αρχές δεν έχουν βρει ποινικό ιστορικό μέχρι στιγμής, ο ΜακΚρο δήλωσε ότι ο δράστης ζούσε με την 66χρονη γιαγιά του.
Ο διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, Στίβεν ΜακΚρο, ανέφερε σε δήλωση ότι ο Ράμος αγόρασε 375 σφαίρες για το εν λόγω τουφέκι στις 18 Μαρτίου, μετά από ένα ημιαυτόματο τουφέκι από ένα τοπικό κατάστημα αθλητικών ειδών στις 17 Μαρτίου. Δήλωσε ότι αγόρασε ένα άλλο ημιαυτόματο τουφέκι από το κατάστημα.

Το GRAND GRAND ΤΟΥ RAMOS ΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο ΜακΚρο δήλωσε ότι η 66χρονη γιαγιά του, που πυροβολήθηκε από τον Ράμος πριν από την επίθεση στο δημοτικό σχολείο, είναι ζωντανή αλλά σε κρίσιμη κατάσταση. Η McCraw είπε ότι αφού η γιαγιά της δέχθηκε επίθεση, έτρεξε σε έναν γείτονα απέναντι για βοήθεια και ανέφερε τον Ramos στην αστυνομία.