Κατολίσθηση στη Βραζιλία: 33 νεκροί

Κατολίσθηση στη Βραζιλία: 33 νεκροί

29 Μαΐου, 2022 0 By admin
Κατολίσθηση στη Βραζιλία: 33 νεκροί

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην πολιτεία Περναμπούκο στην ανατολική Βραζιλία λόγω της έντονης βροχόπτωσης που ήταν αποτελεσματική από την περασμένη Κυριακή. Ενώ οι αξιωματούχοι της Πολιτικής Άμυνας της Πολιτείας Περναμπούκο ανακοίνωσαν ότι 20 πολίτες έχασαν τη ζωή τους λόγω κατολισθήσεων στην πόλη Ρεσίφε, το γραφείο του κυβερνήτη δήλωσε ότι οι συνολικές απώλειες ζωών στην καταστροφή αυξήθηκαν σε 33. Αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι στην πολιτεία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες και πλημμύρες, ενώ 14 σχολεία χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια.

Ο δήμαρχος της Ρεσίφε, Ζοάο Κάμπος, δήλωσε σε δήλωση ότι το ταξίδι στην πόλη είναι επικίνδυνο αυτή τη στιγμή. Ο δήμαρχος Κάμπος δήλωσε επίσης ότι περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι του δήμου συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης.

Στη δήλωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Βραζιλίας, ανακοινώθηκε ότι, μετά το θλιβερό γεγονός, ο υπουργός Ιθαγένειας της Βραζιλίας Ρονάλντο Μπέντο και ο Υπουργός Τουρισμού της Βραζιλίας Κάρλος Μπρίτο θα επισκεφθούν την περιοχή με εντολή του Προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, προκειμένου να στηρίξουν τον λαό. της περιοχής και δείτε την καταστροφή επί τόπου.