Καταιγίδα έπληξε τον Καναδά: 8 νεκροί

Καταιγίδα έπληξε τον Καναδά: 8 νεκροί

23 Μαΐου, 2022 0 By admin
Καταιγίδα έπληξε τον Καναδά: 8 νεκροί

Καταιγίδες έπληξαν τις καναδικές επαρχίες Οντάριο και Κεμπέκ. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της καταιγίδας μέχρι στιγμής, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Ενώ τα περισσότερα θύματα προκλήθηκαν από δέντρα που έπεσαν ως αποτέλεσμα της καταιγίδας με ταχύτητα ανέμου 132 χιλιομέτρων την ώρα, αναφέρθηκε ότι μια 51χρονη πνίγηκε από την ανατροπή μιας βάρκας στον ποταμό Οτάβα. , που διέρχεται και από τις δύο πολιτείες.

Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα.

Στη δήλωση που έκαναν οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας Hydro One και Hydro Quebec, αναφέρθηκε ότι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι και στις δύο πολιτείες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να αποκατασταθεί η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 200 ​​πόλοι ηλεκτρικού ρεύματος κατέρρευσαν στην περιοχή της Οτάβα ως αποτέλεσμα της καταιγίδας.

Σε δύο πόλεις κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί στις πόλεις Uxbridge και Clarence-Rockland, στην επαρχία του Οντάριο, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η καταιγίδα.