Η Εμινέ, που νίκησε τον καρκίνο του μαστού, ρίχνει τον θυμό της στη ζωή με το muay thai

Η Εμινέ, που νίκησε τον καρκίνο του μαστού, ρίχνει τον θυμό της στη ζωή με το muay thai

16 Ιουνίου, 2022 0 By admin

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- Η Emine Ulutaş (51), η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στην ANTALYA, νίκησε τον καρκίνο λαμβάνοντας 4 κύκλους χημειοθεραπείας μετά την αφαίρεση των δύο μαστών της. Ο Ulutaş, ο οποίος ξεκίνησε το muay thai για να ανακουφίσει το οίδημα μετά το χειρουργείο, είπε: «Συνειδητοποίησα ότι μπορώ εύκολα να απελευθερώσω τον θυμό μου για τη ζωή εδώ. Ο αθλητισμός είναι απαραίτητος για μια ποιοτική ζωή», είπε.
Η Emine Ulutaş, συνταξιούχος τραπεζίτης που ζει στην Αττάλεια, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Ιούλιο του 2020. Ο Ulutaş, ο οποίος χειρουργήθηκε 1 μήνα αργότερα, αφαίρεσε και τους δύο μαστούς. Η Emine Ulutaş, της οποίας ο ρυθμός λίπανσης αυξήθηκε λόγω του βάρους που πήρε μετά τη συνταξιοδότηση, γέμισε με λίπος στην κοιλιά από το στήθος της. Η Emine Ulutaş, η οποία έλαβε 4 θεραπείες χημειοθεραπείας, νίκησε τον καρκίνο. Ο Ulutaş, που ενδιαφέρθηκε για τις κινήσεις στο σαλόνι muay thai, όπου πήγε την κόρη του λόγω του οιδήματος που παρουσιάστηκε μετά το χειρουργείο, άρχισε να ασχολείται με αυτό το άθλημα.
Η Emine Ulutaş είπε: «Πήρα σύνταξη το 2019. Πριν προλάβω να ζήσω τη σύνταξή μου, η πανδημία μπήκε στη ζωή μας. Μετά έπαθα καρκίνο του μαστού. Κατά τη διαδικασία του καρκίνου του μαστού, καθώς οι όγκοι μου ήταν επιθετικού τύπου, εξαπλώθηκαν τόσο στο αριστερό μου χέρι όσο και στο άλλο μου στήθος, έτσι και τα δύο στήθη μου άδειασαν και το βάρος μου μετά τη συνταξιοδότηση μεταφέρθηκε στο στήθος μου», είπε. .
ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Η Emine Ulutaş, η οποία αποφάσισε ότι έπρεπε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό επειδή είχε μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση, είπε: «Το οίδημα που εμφανίστηκε μετά την επέμβαση έπρεπε να αφαιρεθεί. Όταν έφερα την κόρη μου στο σαλόνι muay thai για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, μου άρεσε πολύ η δράση εκεί. Συνειδητοποίησα ότι μπορώ να εκτονώσω τον θυμό μου για τη ζωή πολύ εύκολα εδώ. Απολαμβάνω την προπόνησή μου με απίστευτη ευχαρίστηση», είπε.
«ΠΟΛΕΜΗΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑ»
Εξηγώντας τις αλλαγές της μετά τον καρκίνο, η Emine Ulutaş είπε: «Ήμουν συνήθως θετικός άνθρωπος, αλλά το ηθικό μου έπεφτε. Χάρη στο muay thai απέκλεισα αυτές τις πτώσεις. Πολέμησα και τους κατέστρεψα. Συνεχίζω τη θετική μου ζωή», είπε.
«Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»
Κάνοντας προτάσεις σε άτομα που έχουν καρκίνο, η Emine Ulutaş είπε: «Δεν είναι το τέλος της ζωής, είναι επίσης μια ασθένεια. Νομίζω ότι μπορούμε να το τελειώσουμε αφού αντιμετωπιστεί η ασθένεια. Νομίζω ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη θεραπεία μας κοιτάζοντας θετικά τη ζωή και βρίσκοντας άλλα επαγγέλματα. Έτσι το πέρασα. Ο αθλητισμός είναι απαραίτητος για μια ποιοτική ζωή», είπε.
«ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΝΑΤΑ»
Ο δάσκαλος του Muay Thai και αθλητής της εθνικής Öznur Caner Şengel είπε: «Η συνάντησή μας με την Emine ξεκίνησε πριν από περίπου 6 μήνες. Το έφερε στο γυμναστήριο για να μάθει η κόρη του πολεμικές τέχνες. Είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρκίνου του μαστού και της αφαιρέθηκαν και οι δύο μαστοί. Τα χέρια του ήταν τόσο αδύναμα και δεν μπορούσαν να κινηθούν. Βλέποντας ότι τα χέρια και ολόκληρο το σώμα της δυνάμωσαν σε αυτό το άθλημα, αποφάσισε να ξεκινήσει η ίδια μετά την κόρη της. Δουλεύουμε περίπου 6 μήνες. Παρατηρήσαμε μεγάλη αύξηση στην κινητικότητα των χεριών. «Συνεχίζει τη ζωή του πολύ δυνατά τώρα», είπε.
Ο Öznur Caner Şengel δήλωσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία όταν κάνουν μια επέμβαση, αν και σπάνια. Αυτό το κάνουμε», είπε. (DHA)