Ελέγξτε εάν είστε στην πιο επικίνδυνη ομάδα έναντι των ακτίνων του ήλιου σε 10 ερωτήσεις

Ελέγξτε εάν είστε στην πιο επικίνδυνη ομάδα έναντι των ακτίνων του ήλιου σε 10 ερωτήσεις

28 Μαΐου, 2022 0 By admin
Ελέγξτε εάν είστε στην πιο επικίνδυνη ομάδα έναντι των ακτίνων του ήλιου σε 10 ερωτήσεις

Δερματολόγος Αναπλ. Ο Δρ. Ο Andaç Salman δήλωσε ότι ο ήλιος αυξάνει την ποσότητα της ορμόνης σεροτονίνης, η οποία δίνει ζωντάνια και ευτυχία στον εγκέφαλό μας, και παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για το σώμα μας. Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο δερματικής βλάβης και καρκίνου του δέρματος. Επομένως, ορισμένοι κανόνες δεν πρέπει σίγουρα να παραμεληθούν. Ειδικά επειδή κάποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αυτά τα άτομα θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικά.

Δερματολόγος Αναπλ. Ο Δρ. Ο Andaç Salman απαρίθμησε τους παράγοντες που θα σας επιτρέψουν να προσδιορίσετε τον κίνδυνο έναντι των βλαβερών ακτίνων του ήλιου και έκανε σημαντικές προειδοποιήσεις και προτάσεις.

ΕΧΕΤΕ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ;

Ο κίνδυνος ορισμένων ανθρώπων να υποστούν βλάβη από τον ήλιο. Δηλώνοντας ότι είναι περισσότεροι από άλλους ως προς το επάγγελμά τους, τη γενετική δομή και τον τρόπο ζωής τους, ο Αναπλ. Ο Δρ. Ο Andaç Salman απαριθμεί αυτούς τους 10 παράγοντες ως εξής. Οι απαντήσεις σας στις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις σας δείχνουν να καταλάβετε εάν βρίσκεστε στην πιο επικίνδυνη ομάδα ενάντια στον ήλιο.

5 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

1) ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΠΟ 11:00 – 16:00

Τονίζοντας ότι οι υπεριώδεις ακτίνες στο ηλιακό φως είναι συχνότερες σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο και περιοχές πιο κοντά στον ισημερινό, δηλαδή στις νότιες περιοχές της χώρας μας, ο Δερματολόγος Αναπλ. Ο Δρ. Ο Andaç Salman είπε, «Δεν πρέπει να παραμεληθεί η αντηλιακή προστασία, καθώς οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα και βλάβες στο δέρμα ακόμα και σε συννεφιασμένο καιρό. Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε και να προστατεύεστε από τον ήλιο μεταξύ 11:00 και 16:00, καθώς οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο απότομες και έντονες. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το ηλιακό φως που αντανακλάται από επιφάνειες όπως η άμμος, το χιόνι και το νερό μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα, ακόμη και στη σκιά.

2) ΩΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΔΕΙΚΤΗ UV

Κάντε συνήθεια να ελέγχετε τον δείκτη UV, ο οποίος είναι μια διεθνής τυπική κλίμακα για την αξιολόγηση της ποσότητας των υπεριωδών ακτίνων που φτάνουν στην επιφάνεια της γης και του κινδύνου ηλιακού εγκαύματος και βλάβης του δέρματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Συνιστάται να προστατεύεστε από τον ήλιο εάν ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας, που φαίνεται από τις εφαρμογές καιρού σε πολλά κινητά τηλέφωνα, είναι 3 και πάνω και να μην βγείτε έξω αν είναι δυνατόν, ειδικά όταν είναι πάνω από 8.

3) ΜΗΝ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΑΝΤΙΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Να προστατεύεστε από τον ήλιο, να βάζετε αντηλιακή κρέμα πριν φύγετε από το σπίτι, να φοράτε ρούχα σκούρου και φωτεινού χρώματος από στενά υφαντά υφάσματα που επιτρέπουν λιγότερο τη διέλευση των υπεριωδών ακτίνων και να προσπαθείτε να μένετε στη σκιά. Είναι πολύ σημαντικό να μην αμελείτε να φοράτε ένα καπέλο με φαρδύ γείσο που μπορεί να προστατεύει το πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτιά και να χρησιμοποιείτε γυαλιά ηλίου που είναι βέβαιο ότι παρέχουν 100 τοις εκατό προστασία από τις ακτίνες UV.

4) ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΑΚΟΥ ΣΑΣ

Βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας είναι αξιόπιστο και χρησιμοποιήστε το αποτελεσματικά. Προσέξτε να εφαρμόσετε επαρκή ποσότητα καθώς δεν θα είναι αρκετά προστατευτική εάν εφαρμοστεί πολύ αραιά. Τα αντηλιακά πρέπει να εφαρμόζονται 20-30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο και να επαναλαμβάνονται κάθε 3-4 ώρες καθώς η δράση τους μειώνεται λόγω της εφίδρωσης. Φροντίστε να ακολουθείτε και άλλες προστατευτικές οδηγίες, καθώς η χρήση αντηλιακού δεν σημαίνει παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος.

5) ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ Βυρσοδεψείο

Δερματολόγος Αναπλ. Ο Δρ. Ο Andaç Salman είπε: «Αν και το μαύρισμα συνδέεται με τα πρότυπα ομορφιάς σήμερα, είναι στην πραγματικότητα ένδειξη βλάβης του δέρματος και δεν είναι δυνατό να μαυρίσεις με ασφάλεια. Αντίθετα, μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος στο μέλλον. Εκτός από το μαύρισμα με φυσικό ηλιακό φως, οι μέθοδοι μαυρίσματος όπως τα σολάριουμ αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος, πρόωρης γήρανσης και καρκίνου του δέρματος. «Με μία μόνο συνεδρία χρήσης σολάριουμ, ο κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος και μη μελανωματικού καρκίνου του δέρματος αυξάνεται κατά 20 τοις εκατό έως 67 τοις εκατό».