Βαριά κατηγορία από τις ΗΠΑ στη Ρωσία: Το χρησιμοποιεί ως όπλο!

Βαριά κατηγορία από τις ΗΠΑ στη Ρωσία: Το χρησιμοποιεί ως όπλο!

16 Ιουνίου, 2022 0 By admin
Βαριά κατηγορία από τις ΗΠΑ στη Ρωσία: Το χρησιμοποιεί ως όπλο!

«Από τον Φεβρουάριο, ο κόσμος έχει γίνει μάρτυρας της άδικης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει στη γεωργική παραγωγή, το εμπόριο και το πιο σημαντικό, την επισιτιστική ασφάλεια», δήλωσε ο Vilsack.

Επισημαίνοντας ότι όχι μόνο ο ουκρανικός λαός επηρεάστηκε από τις ενέργειες της Ρωσίας, ο Vilsack δήλωσε ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας αποτελεί επίσης μεγάλες απειλές για τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που χρειάζονται δημητριακά και άλλα βασικά τρόφιμα που παράγονται στην Ουκρανία και είπε: Η Ρωσία θεωρεί το φαγητό ως όπλο και το χρησιμοποιεί ως πολεμικό όργανο και αυτό είναι κάτι που η αγροτική κοινότητα δεν μπορεί να αντέξει και να αντέξει», είπε.

«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Τονίζοντας ότι η Ουκρανία χρειάζεται την υποστήριξη του κόσμου, ο Vilsack δήλωσε στον Υπουργό Τροφίμων της Ουκρανίας Mykola Solskyi ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση και ενίσχυση του αγροτικού τομέα της Ουκρανίας και είπε: «Αυτό το Μνημόνιο Κατανόησης θα ενισχύσει τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ τα έθνη μας και να αυξήσουν την παραγωγικότητα, θα αξιοποιήσουν την κοινή μας δύναμη για την αντιμετώπιση ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και τον εντοπισμό προκλήσεων για την ασφάλεια των τροφίμων. «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και, όταν εφαρμοστεί, θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα από κοινού την παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια».

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ

Με το Μνημόνιο Συναντίληψης, το οποίο θα ισχύει για 3 χρόνια, οι ΗΠΑ και η Ουκρανία θα εργαστούν για τη συνεπή ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης για τη φυτική παραγωγή, τις αναδυόμενες τεχνολογίες, το κλίμα, τις έξυπνες πρακτικές, την ασφάλεια τροφίμων και την αλυσίδα εφοδιασμού για την αύξηση της παραγωγικότητας και ανάπτυξη και των δύο γεωργικών τομέων.
Η Υπηρεσία Εξωτερικών Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ θα παράσχει τεχνική βοήθεια στην Ουκρανία για ελέγχους υγείας των ζώων, βιοασφάλειας, υγειονομικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου.