Άγνωστο για την ευλογιά των πιθήκων – Health News

Άγνωστο για την ευλογιά των πιθήκων – Health News

30 Μαΐου, 2022 0 By admin
Άγνωστα στοιχεία για το λουλούδι μαϊμού

Δηλώνοντας ότι το Monkey Flower είναι μια σπάνια ζωονοσογόνος νόσος, ο Akalın είπε: «Οι ζωονόσοι είναι ασθένειες που προκαλούνται από μικροοργανισμούς που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο. Ωστόσο, αυτός ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο. Ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου είναι ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων (Monkeypox). Ενώ ο ιός παρουσιάζει ομοιότητες με τον ιό της ευλογιάς, δημιουργεί μια εικόνα ασθένειας παρόμοια με την ευλογιά. Ο ιός είναι ένας δίκλωνος ιός DNA και μεταλλάσσεται πολύ λιγότερο συχνά από τους ιούς RNA (για παράδειγμα, ο SARS-CoV-2, ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου COVID-19). Ο ιός έχει δύο κλάδους, την Κεντρική Αφρική και τη Δυτική Αφρική. Οι περισσότερες από τις διαγνώσεις που ανιχνεύονται στον κόσμο προκαλούνται από τον ιό της Κεντρικής Αφρικής.

Το Monkey Flower μπορεί να μεταδοθεί από ζώο σε άνθρωπο και από άτομο σε άτομο. Δεν έχει αναφερθεί μετάδοση από άνθρωπο σε ζώο. Η άμεση επαφή με ένα μολυσμένο ζώο ή η κατανάλωση μολυσμένου ζώου παίζει ρόλο στη μετάδοση από ζώο σε άνθρωπο (ζωονοσογόνος μετάδοση). Μπορεί επίσης να μεταδοθεί με την επαφή με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τις δερματικές βλάβες του μολυσμένου ζώου. Στη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο παίζουν ρόλο τα αναπνευστικά σταγονίδια, οι δερματικές βλάβες του μολυσμένου ατόμου, τα σωματικά υγρά ή η επαφή με αντικείμενα όπως σεντόνια, ρούχα, κουβέρτες.

Ο ιός του κλάδου της Κεντρικής Αφρικής είναι πιο μεταδοτικός. Το γεγονός ότι ο ιός που έχει εντοπιστεί στην Ευρώπη μέχρι στιγμής ανήκει στον κλάδο της Δυτικής Αφρικής υποστηρίζει ότι η εξάπλωση από άνθρωπο σε άνθρωπο μπορεί να είναι μικρότερη, αλλά χρειάζονται νέες πληροφορίες για αυτό το θέμα. Μετά την είσοδο του ιού στον οργανισμό, ο χρόνος που χρειάζεται για να εμφανιστούν τα συμπτώματα και τα σημεία της νόσου (περίοδος επώασης) είναι 7-17 (5-21) ημέρες. Η ασθένεια είναι συνήθως ήπια. Αρχικά, υπάρχει μια αρχική (πρόδρομη) περίοδος με πυρετό, γενικό πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους και κόπωση. Ακολουθεί εξάνθημα και διεύρυνση των λεμφαδένων (κάτω από τη μασχάλη, τον αυχένα και τη βουβωνική χώρα) στους περισσότερους ασθενείς.

Δηλώνοντας ότι η ασθένεια διαρκεί για 2-4 εβδομάδες, ο Akalın είπε: «Τα εξανθήματα τελικά ξεφλουδίζουν και όσοι έρχονται σε επαφή με τις κρούστες μπορούν επίσης να μολυνθούν από τον ιό. Το ποσοστό θνησιμότητας στη νόσο που προκαλείται από τον ιό των κλαδιών της Δυτικής Αφρικής έχει αναφερθεί σε 3,6-4,6 τοις εκατό και το ποσοστό θνησιμότητας από τη νόσο που προκαλείται από τον ιό του κλάδου της Κεντρικής Αφρικής έχει αναφερθεί ως 10,6%. Το εμβόλιο κατά της ευλογιάς δεν έχει εφαρμοστεί στον κόσμο από το 1980. Η ευλογιά εξαλείφθηκε τη δεκαετία του 1970. Έχει αναφερθεί ότι έως και το 85 τοις εκατό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί προστατεύονται επίσης από τη νόσο της ευλογιάς των πιθήκων. Ο κίνδυνος προσβολής από τη νόσο είναι 5 φορές μικρότερος για όσους δεν κάνουν το εμβόλιο της ευλογιάς.

Ο εμβολιασμός της ευλογιάς εντός των πρώτων 4 ημερών μετά την έκθεση στον ιό μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη της νόσου, 4η-14η ημέρα μετά την έκθεση. Αν γίνεται μεταξύ των ημερών, δεν προλαμβάνει τη νόσο, αλλά διευκολύνει. Αποφύγετε την άμεση επαφή με άτομα που είναι άρρωστα ή ύποπτα για ασθένεια ή με αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από αυτά τα άτομα. Τα άτομα που έρχονται σε επαφή θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 21 ημέρες και θα πρέπει να απευθύνονται σε ιδρύματα υγείας σε περίπτωση συμπτωμάτων ασθένειας. Πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να μην μολύνει άλλους κατά την επίσκεψή του στο ίδρυμα υγείας», είπε.

Δηλώνοντας ότι η επαφή με τρωκτικά, πιθήκους και άλλα άγρια ​​ζώα θα πρέπει να αποφεύγεται, ο Akalın είπε: «Θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής των χεριών και οι γενικοί κανόνες υγιεινής. Η εμφάνιση της νόσου της ευλογιάς έξω από τις αφρικανικές χώρες όπου είναι ενδημική, και οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η αύξηση στις αφρικανικές χώρες, όπως η κλιματική αλλαγή, μείωσε την κοινωνική ανοσία με την αφαίρεση του εμβολίου κατά της ευλογιάς, τη ζημιά στα τροπικά δάση, τις γεωπολιτικές και ένοπλες συγκρούσεις στην Αφρική χώρες όπου η ασθένεια είναι ενδημική και η υψηλή κινητικότητα των ανθρώπων έρχεται στο προσκήνιο.

Αν και η σεξουαλική επαφή φαίνεται να είναι ο κύριος τρόπος μετάδοσης στις διαγνώσεις που αναφέρθηκαν από τις 7 Μαΐου 2022, η ασθένεια είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται με στενή επαφή και όχι σεξουαλικά μεταδιδόμενη. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι τόσο κινητικοί σήμερα απαιτεί από εμάς να μην αγνοούμε την πιθανότητα η ασθένεια να προκαλέσει πανδημία. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο ιός που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην Ευρώπη προέρχεται από το λιγότερο μεταδοτικό σκέλος της Δυτικής Αφρικής, ο τρόπος μετάδοσης της νόσου και η μετάδοση ξεκινά με την εμφάνιση σημείων και συμπτωμάτων, δεν φαίνεται πιθανό να προκαλέσει πανδημία όπως η πανδημία COVID-19. .